От х:

Днес в x:

Възстановяват автобусите от утре, свикват спешна среща с превозвачите

Общественият транспорт в община Хасково ще бъде възстановен от утре. Това уверение получил областният управител на Хасково Станислав Дечев от собствениците на най-големите транспортни фирми, съобщиха от администрацията на губернатора.

Автобусите към 30-тина населени места, предимно към община Минерални бани, бяха спрени днес заради протеста на превозвачите. Недоволството тръгна заради новите квоти по линията Хасково – Минерални бани. Протестът беше иницииран от шефът на транспортна фирма „Арда тур“ Себахтин Исмаил и беше подкрепен от колегата му Красен Ангелов, както и от председателя на Национално сдружение на автобусните превозвачи в България Васил Пиронков. Според изчисленията на хора от бранша около 10 000 души са потърпевши от спирането на рейсовете.

За да бъде разрешен транспортният хаос, областният управител на Хасково свиква в сряда нарочна среща между превозвачите, компетентните институции: ОД на МВР и областната дирекция на ДАА и кмета на Хасково. На тази среща ще се потърси решение на проблема. Срещата ще се проведе от 14 часа в областна администрация Хасково.

По-рано през деня от община Хасково заявиха, че предложението за промяна в разписанието на автобусите е дошло от кмета на Минерални бани, с което се е съгласил и кметът Беливанов. Впоследствие градоначалникът призова за свикване на спешно заседание на Областната транспортна комисия.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Пъ
    Пътник
    31 -5
    17:10, 29 окт 2018
    Да затварят и автогарата ,то вече и ЖП гара нямаме.
    А пък С.И. да кара само за Турция,ако иска и 1 месец да няма междуградски и междуселищни превози.Явно вече хората си пътуват с личните си автомобили.
    Фалит идва явно към @рд@ Т@р
  • 2
    Ст
    Ставри
    49 -1
    17:14, 29 окт 2018
    Клекнахте ли ми на дъртия .. нали областния най-рано след месец можеше да свика комисия. Смешни театри, но на хората им писна от вас.
  • 3
    Ке
    Кенанския Маймун
    31 -3
    17:59, 29 окт 2018
    Демек Пуешките главички от ДПС Баните и
    Свинските главички от Гроб Хаскьой ще пият кафе и набиват рахат локум :))
  • 4
    Еи
    Еи
    29 -1
    18:14, 29 окт 2018
    Лапаница голяма има в таз територия България на Себахтинчо нещо извън територията му режат крилата и щото хората на вън не са балъци и пак обръща зъби да глозга кокалите на бедния Българин.А най лошото от всичко е, че има кои да му позволява на него и на такива като него да правят каквото си искат защото територия има но няма вече кои да я защитава тази територия.
  • 5
    Dp
    dps izbiratel
    46 -6
    18:59, 29 окт 2018
    Да се глоби арда тур за своеволието, което прави.
    Няма ли закони и договори за него ???
    Да си обжалва по реда на закона решението на областната комисия.
    Идеята му е да задуши другия превозвач с дъмпинг.
    Така прави години наред. Освен него и други трябва да се развива.
    Не ползвайте арда тур.
  • 6
    Сс
    сс
    23 -3
    19:11, 29 окт 2018
    Трябва да бъдат разследвани за рекет.
  • 7
    Из
    извозвана
    16 0
    19:26, 29 окт 2018
    Днес бях на автогара Хасково. Имаше автобус на "Поли" за София и на Арда тОр за пловдив
  • 8
    До
    Долу
    27 -5
    19:27, 29 окт 2018
    Не ползвайте тази фирма, шофьорите й карат пили
  • 9
    Фу
    Футболиер
    17 -2
    23:13, 29 окт 2018
    Напълно самозабравили и надменни хора са тези управители алчни до немай къде .... И двете фирми притежават много стари и окаяни автобуси само влачат и нищо не влагат в обновяване на парка, като му спряха линията и най лесното стоп на бусовете .. А фирма Сърнела нея какво я касае имат ли линия за Баните, някой да обясни в прав текст или просто"лоялност" ...
  • 10
    Па
    пак недоволни
    2 -4
    10:09, 30 окт 2018
    А редно ли е да се дава линията на друг и да се увеличи цената на билета от 1 лв. на 2,50? как ще плаща българския пенсионер, за да дойде да си вземе лекарствата от Хасково??? Уфффф, няма угодия на българския хакер пред компютъра....
    • До
      До пак недоволни
      1 0
      17:04, 30 окт 2018
      Ти прост ли си или се правиш на такъв .Чувал ли си нещо за дъмпинг на цените демек подбиране. За това не ни искат в Европа защото нашите отвор конци карат на по ниски цени и ебават мамата на целия транспорт. А след някой ден даалията ще врякне пак че е на загуба и ще вдигне цената на билета.Зора е да се вземе линията..
Последни новини