От х:

Днес в x:

При акция на КАТ и ДАИ: Почти всеки втори камион в нарушение

Изображение 1 от 3

    Общо 92 нарушения са констатирани при проверките на автобуси и камиони по време на полицейската спецакция през миналата седмица. Установени са в периода от 15 до 21 октомври, съобщи за Haskovo.net началникът на КАТ-Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

    През миналата седмица са проверени общо 48 автобуса – 42 от тях са с българска регистрация, 2 с регистрация на държави в Европейския съюз и 4 извън ЕС. При тях са констатирани 14 нарушения. Две от тях са за превишена скорост, други две са за неизползване на обезопасителен колан, две за нередовни документи на водача и едно за нередовни документи на автобуса. Установени са и други 7 нарушения по Закона за движение по пътищата. На един водач на автобус е била отнета книжката заради неплатени в срок глоби. Има връчени електронни фишове на петима водачи и на четирима пътници.

    По време на специализираната операция са извършени проверки на общо 209 товарни автомобила – 186 са с българска регистрация, 7 с регистрация на държави в ЕС, 16 са били с регистрация на държави извън ЕС. При тях са установени 78 нарушения. 19 от глобите са за превишена скорост, 4 заради липса на обезопасителен колан и 39 други нарушения по Закона за движение по пътищата. Отнети са 4 шофьорски книжки на водачи заради неплатени глоби, връчени са и 9 електронни фиша.

    Проверките се проведоха съвместно от служители на Пътна полиция, Криминална полиция и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ /бившата ДАИ/. От страна на ДАИ също има констатирани нарушения – едно заради тахографа, едно за превишение на часовете за шофиране, 8 за техническа неизправност на автомобила и 6 за нередовност на документите на водача. Така почти всеки втори проверен камион се оказва в нарушение.

    Разкрито е и едно криминално престъпление.

    Целта на спецакцията беше да се обърне внимание на водачите, че при възникване на тежка катастрофа с участието на товарни коли, последиците и броят на загиналите и ранените са значително по-големи в сравнение с други тежки инциденти на пътя.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Яс
      Ясно
      12 -4
      09:27, 24 окт 2018
      Сега вече ни е ясно кои убиват по пътищата и най вече по магистралите !
      "....всеки втори .." КАМИОН ИЛИ АВТОБУС !
      И ко праим сега ?
      След време още една проверка ...още ....още... и всичко продължава с трепане !
    • 2
      Ке
      Кенанския Маймун
      5 -1
      12:29, 24 окт 2018
      А при Ромляните , почти всеки Ромлянин е в нарушение ,
      обаче тъпите заптиета не сискат да проверяват башибозука на чорбаджиите и бейовете от ГРОБ и ДПС
    • 3
      Go
      gost
      4 0
      16:57, 24 окт 2018
      Да кажат колко рушвета събраха като ги няма камерите, стига ни занимавате с показните им акции.Може половината камиони да са в нарушение, но много повече от половината знаят за корупцията.
    Последни новини