От х:

Днес в x:

10 от близо 300 камиона се движили с неизправност в Хасковско

285 товарни автомобила и 57 автобуса са проверени при проведената акция на Пътна полиция на територията на Хасковска област през миналата седмица.

При инспекцията на тирове и камиони са установени двама водачи да шофират след употреба на алкохол и 15 без предпазен колан. При 10 от превозните средства е констатирана техническа неизправност, глобени са 16 водачи за липса на документи. Установени са 2 нарушения за документи на автомобила, отнети са 6 шофьорски книжки за неплатени глоби. 70 електронни фиша са връчени на водачи и 5 на пътници.

По данни на КАТ съвместно с Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са установени 13 АДР нарушения във връзка с превоз на взривоопасни товари.

От бившата ДАИ обаче съобщиха, че при няма глоби за взривоопасни товари, но проверките на товарни автомобили служителите от звеното са констатирани 6 нарушения по използване на тахографа на превозното средство, 1 превишение на часовете за управление и 1 значителна техническа неизправност. За тях са наложени 6 принудителни административни мерки, при едни до отстраняване на нередността, за други - до изплащане на глобата по наказателно постановление.

При проверките на автобуси са глобени трима водачи за липса на поставен обезопасителен колан, един от автобусите е бил с нередовни документи и 7 други маловажни нарушения по Закона за движение по пътищата.

Операцията за контрол на товарни автомобили и автобуси бе проведена в седмицата от 18 до 24 февруари в цялата страна и във всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - Тиспол. Целта на акцията бе да се обърне внимание на водачите, че последиците и броят на загиналите и ранените при катастрофи с участието на тежки машини и рейсове са значително по-големи в сравнение с другите тежки пътни инциденти.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    2 0
    08:35, 1 мар 2019
    ДАЙ прави проверка на 28.02.2019г. на Арда Тур. Дали мина проверката в гаража им?!

Още новини

Последни новини