От х:

Днес в x:

Деца от 13 училища и 11 градини украсиха с мартеници дърветата в Хасково

    Деца от 13 училища и 11 градини от община Хасково украсиха с мартеници дърветата в центъра на града. С поставянето на ръчно усуканите червени и бели конци малчуганите създадоха пролетно настроение на площад свобода и пешеходната улица от паметника на Лицо до театъра. На всяко от дръвчетата беше поставена табела на съответното учебно заведение.

    Инициативата за украсяване на дърветата в центъра на Хасково е на Младежкия център. Провежда се за седма поредна година, каза ръководителката на Школата по етнография и история Нели Арнаудова.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      78
      7878788888..............
      11 -5
      18:12, 28 фев 2019
      И, този хубав български обичай развалихте като всичко друго! Учете децата да закичват мартеници на хора, а не по дърветата. Горките дървета! След няколко дни са толкова тъжна гледка с провисените и опърпани мартеници! С мартеници се кичат хора и животни за здраве, а когато видят първи щъркел се свалят и закичват по храсти или дървета. Такава беше традицията до времето преди да "пукне демокрацията"! Призовавам Общината да прекрати тази новопоявила се практика и да задължава тези, които слагат мартениците, после да си ги свалят. Изродихте всяка традиция! Къде в миналото се кичат така дървета? Четете малко и тогава учете деца, Младежки дом!
    Последни новини