От х:

Днес в x:

191 пъти „да“ в Общинския съвет на Свиленград за полугодието

Общинския съвет на Свиленград е гласувал 191 пъти с „да“ на предложения, разглеждани по време на сесиите от началото на годината. Местните парламентаристи се отчетоха пред обществеността преди да излязат в лятна отпуска.

На предваканционната им юлска сесия стана ясно още, че за първото полугодие на 2013 г народните избраници на пограничния град са провели шест редовни заседания, а постоянните комисии към ОбС заседавали 38 пъти. Местните законотворци са разгледали общо 202 искания, включващи докладни записки, молби, жалби и предложени. От внесените за разглеждане документи 178 са проекти, предложени от кмета на общината, 10 са проектите за решения от постоянните комисии към ОбС, 2 докладни с проекти за решения са внесли временни работни групи за актуализация на общински наредби, постъпили са 3 искания от граждани, 3 докладни записки от управителите на Медицински център 1 и МБАЛ – Свиленград, има и 2 отчета.

През този период са приети решения с голяма обществена значимост, сред които: бюджета на община Свиленград, програмата за управление и разпореждане с общинска собственост, годишния план за развитие на социалните услуги, правилника за подпомагане на младежки дейности, програмата за развитие на читалищната дейност, правилника за дейността на обществения спортен съвет, план-сметка за дейност чистота, общинска програма за закрила на детето, общинска транспортна схема за превоз на пътници, анализара още обществения отчет на свиленградските общинари.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини