От х:

Днес в x:

Печем се на рекордна температура

Днес ще бъде най-топлия августовски ден, предупреждават синоптиците. Това едва ли е постижение, като се имао предвид, че е едва 6-ти август, но всъщност чаканите 36-37˚ се доближават до абсолютният рекорд измерван някога в хасковската синоптична станция. През 1946-та година термометрите са заковали 38.5˚. Не е изключено това постижение да бъде подобрено днес.

Слаб вятър от югоизток ще прави жегата малко по-поносима. Ще има незначителна облачност.

През часовете от 11 до 16 стойностите на UV индекса са прогнозирани от 6 до 7. При UV индекс 6-7 се препоръчва носенето на слънчеви очила. Използвайте слънцезащитен крем SPF 30+ и носете дрехи, които да защитят тялото от слънчевите лъчи (памук, лен). Широкополата шапка от подходяща материя също се препоръчва, както и да се избягва продължителното стоене на слънце.

Над Черноморието ще бъде слънчево, с до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 28°-31°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа предимно умерен, а по билата и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 25°, на 2000 метра – около 17°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за август.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини