От х:

Днес в x:

С 800 хиляди ремонтират моста на смъртта

Мостът на смъртта край Бориславци

806 066 лв ще струва ремонта на моста на смъртта край маджаровското село Бориславци, където миналата година кончината си намериха Георги и Недялка Бойчеви от Димитровград. В зловещият 6-ти февруари 2012 г, техният джип пристигнал до потопения от язовир Ивайловград мост, Георги решил че е само залят и тръгнал. Колата им пропаднала в дълбините. Семейството бе намерено след двумесечно търсене, като Георги Бойчев бе последната открита от 11-те жертви на наводненията в Хасковско.

Строежът на новото съоръжение ще почне до седмица анонсира маджаровския кмет Милко Армутлиев. Била постигната договорка с „Напоителни системи“ нивото на яз. Ивайловград да бъде задържано, без контролирани изпускания, за да могат поне основите да се покажат от водата.

От областна администрация Хасково уточниха, че фирмата която ще изпълнява обекта е софийската „Трейс“ АД. Строежът трябва да приключи до зимата. „Трейс“ спечелила поръчката с отличната цена от 906 хфиляди лева. Иначе за построяването на нов мост били заделени цели 1.4 млн лева.

До построяването на съоръжението, движението между селата Бориславци и Малки Воден ще се извършва по временен мост от тръби фи-1000, изграден и поддържан от хасковското Пътно.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини