От х:

Днес в x:

Жегата изпрати тираджиите при Св. Георги

Топлото време изпрати една дузина тираджии при Св. Георги.

Разбира се, става въпрос за заведението на паркинга на „Златно руно“ ,което носи името на светеца и днес около 16 ч. се препълни от слънчасали шофьори.

Заради жегата камионите над 20 т. бяха спрени от движение по Е-80 и отклонявани по паркингите, където има условия за престоя им. Така стоянката „Ханче Клокотница“ остана сиротна, въпреки примамливата естествена сянка там.

 Само за около час след началото на забраната за движение паргинга на Златно руно обаче се напълни с над 50 камиона. Въпреки че на повечето от международните шофьори не им беше приятно, че са в принудителен застой, хората, изтегнали се на сянка под козирката на заведението се бяха отдали на раздумка. Други пък нервничиха на входа на местостоянката.

Някои от турските водачи пробваха да се договорят с пътните полицаи, за да продължат пътуването си като заобиколят стопера. На най-настоятелните униформените обясниха, че забраната не важи единствено за камиони над 20 т., които карат животни или возят бързоразваляща се стока.

Гледката не беше по-различна и на паркинга на 5-ти километър. Прихванати от по-далече, там спрените тирове бяха малко.

Стопът на трафика на тежките возила дойде със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“ малко след като дежурният метеоролог Таня Иванова отчете при контролата в 15.15ч. температура от 35,2 С. Тя обаче уточни, че днес Хасково е бил далеч от температурен рекорд. Най-жежко е било на тази дата през 1985 година, когато живакът е стигнал до 37,6 градуса.

Заради високите температури Агенция „Пътна инфраструктура" въведе забрана за движение на тежкотоварни автомобил в още пет области в страната. Това са Русе, Враца, Монтана, Благоевград и Стара Загора. По-рано беше забранено движението и в областите Габрово, Велико Търново, Ловеч, Търговище и Шумен. Забраната ще важи до 21.00 часа. Мярката се налага при повишаване на температурата над 35 градуса по Целзий

М.Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини