От х:

Днес в x:

Откриха 160 кутии нелегални цигари в праговете на кола

Митническите служители на ГКПП Капитан Андреево спряха нова пратка нелегални цигари, скрити в лек автомобил.

Контрольорите отклонили за щателна митническа проверка влизащ в страната лек автомобил марка Ровър 620 с българска регистрация. Колата е управлявана от 20-годишен мъж от Харманли, който пътувал сам. В хода на проверката от праговете на автомобила са извадени 160 нелегални цигари без бандерол, укрити и грижливо подредени в праговете на колата. 90 кутии или 1800 къса от цигарите са марката "VICTORY exclusive", а 70 кутии или 1400 къса цигари са марката "LM red label".

При друг случай, при проверка отново на автомобил с българска регистрация, митническите служители откриват 170 кутии цигари с марката "Karelia slims" без акцизен бандерол. Цигарите са намерени в личния багаж на млада дама от Хасково, която пътувала сама и заявила, че закупила цигарите за лична употреба.

На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците за опит да пренесе през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи на стоки, за които се дължи акциз.

От митница Свиленград припомнят, че  в случаите на контрабанда на тютюневи изделия глобата е 200 до 250 на сто  върху продажната им цена.

От началото на месец юли до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 19 868  кутии цигари или 397 360 къса цигари. Част от задържаните цигари 4727 броя кутии или 94 540 къса  цигари са разкрити и задържани при щателни митнически проверки, извършени по метода на анализ на риска. За тях са съставени 75 акта за установяване на митнически нарушения. 15 141 кутии цигари или  302 820 къса цигари, закупени от Република Турция, са иззети от 261 преминаващи пътници, тъй като акцизните стоки са превишавали нормата на безмитен внос.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини