От х:

Днес в x:

Зачернените хасковлии вече в Украйна

Ангелина научила черната вест за гибелта на съпруга си на работното място-магазинче за детски дрехи

Семействата на хасковските шофьори, които участваха в зловещата катастрофа вчера сутринта в Украйна, заминаха, за да се погрижат за тленните останки на единия и здравословното състояние на другия.

Както стана известно, при челен сблъсък на български и украински автобус на място остана шофьорът на българския - Митко Иванов Колев, набор 62. Сменникът му Златан/Златко Георгиев е само ранен. Почти всички от родата на Златан, който живее в Болярово, са заминали за град Ковел, разказаха комшии. Вчера по обяд за там е поела и съпругата на Митко Ангелина Колева. Жената работела в магазин за дрехи до книжния пазар в Хасково, когато научила новината вчера около 10 часа. Тръгнала незабавно, разказа колежката й.

По последни данни жертвите от катастрофата са 8 - 6 от украинският автобус, 2 от българския. Освен Митко Иванов е починало и беларуско дете, пътувало в нашия автобус. Той е бил пълен с летовници /предимно деца/ за Слънчев бряг. 26 от пътниците, 16 деца, са хоспитализирани в болницата в Ковел. Общият брой на ранените и от двете страни е 36, съобщават украинските медии.

Все още не е изяснена причината за катастрофата. Знае се, че българският автобус е навлязъл в насрещното, но не е ясно заради шофьорска грешка или техническа неизправност.

Загиналият Митко Иванов Колев е хасковлия, женен, със син и дъщеря. Тази година момчето му било абитуриент от хасковската Гимназия по туризъм. Митко цял живот е бил професионален шофьор. Колегите му го описват като съвестен и внимателен, с огромен опит и рутина. Що се отнася до шефа му Златан, той не давал прашинка да падне на поверените му автобуси, разказа все още собственикът на катастрофиралия автобус кметът на с. Крепост Димитър Белчев. Именно неговата „Валдо Селект“ ООД през 2011-та година отдава под наем злополучната Сетра на туроператора Маги Тур.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини