От х:

Днес в x:

Пожар за малко не погълна три къщи в Хасково

Пожар избухна привечер в неделя в Хасково и за малко не погълна три съседски къщи. Огънят тръгнал от ул. „Армейска” 4а, но бързо се разпространил заради вятъра. Огнените езици захапали съседните постройки. Паникьосаните съкварталци веднага позвънили в пожарната, но огнеборците се забавили. Според съседите – поне с час.

Пристигналите пожарникари признаха, че „малко се позабавили”, защото били на друг инцидент. За зла участ малко след пристигането им свърши водата и те тръгнаха да зареждат. Което пък предизвика нов прилив на кварталния гняв.

Малко по-късно пламъците бяха угасени. Засегнати от огненото бедствие са две къщи на ул. „Армейска” и съседната, но с вход към ул. „13 март”. Собственикът на последната – Станимир Колев, предположи, че семейството от едната пострадала къща – на Ана Иванова, било за риба и тази вечер запалило скарата, откъдето тръгнал огънят. Самата Ана категорично отрече да е имало огън, скара или дори изобщо риба в дома им.

Съседката им – 76-годишната Маргарита Самуилова, чиято къща също пострада в пожара, пък почти изгуби свяст при вида на горящия си дом.

Тодор Кръшков    

Р.s. След публикуването на този материал от областната дирекция на МВР изпратиха опровержение на думите на потърпевшите от ул. "Армейска", че екипите на пожарната са се забавили цял час. След проверка и разбор на действита на екипите става ясно, че сигналът за инцидента е получен в 18.10 часа. В 18.15 часа към мястото се е отправил екип и незабавно е започнал действия по гасенето от северна страна. Втори екип започва гасенето от юг. Към мястото се отправя и трети, който е пристигнал в 18.19 часа.  

  

Станимир Колев: Комшиите запалили скарата за риба и стана белята
Ана Иванова: Няма нито скара, нито риба
76-годишната Маргарита Самуилова изгуби свяст при вида на горящата си къща
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини