От х:

Днес в x:

Обрат в МБАЛ: Д-р Живко Атанасов си направи отвод, общото събрание провалено

Д-р Живко Атанасов спаси ситуацията и оповести отвода си

Номинираният за член на борда на директорите в хасковската МБАЛ д-р Живко Атанасов си направи отвод и по този начин обезсмисли провеждането общото събрание на акционерите. В него главната точка бе предложението за смяната на изпълнителният директор д-р Славчо Близнаков и д-р Тодор Пандов със завеждащият Хирургиите д-р Атанасов и началникът на Медицинския център „Хасково“ д-р Иван Иванов. При отводът на Атанасов, отстраняването на Пандов и Близнаков е невъзможно да се случи, тъй като борда не може да остане с намален състав или без изпълнителен директор. 

До решението се стигна след безпрецедентен натиск от страна на персонала от МБАЛ. Няколкостотин лекари, сестри и санитари от всички отделения окупираха административната сграда на болницата и попречиха на провеждането на заседанието. Протестиращите блокираха представителката на министерството Благовеста Янева в сградата и не и позволиха да си тръгне. По последна информация, упълномощената от МЗ е изпратила прошение на началниците си да се отмени събранието и да се насрочи за нова дата. От София обаче са отказали и са изискали провеждането, както и извършването на кадровата промяна. Тя е поръчана именно от Здравното ведомство с нарочно писмо на министър Таня Андреева. Бунтът обаче предотврати всеки опит за реализирането на този сценарий. 

Изходът от мъртавта хватка бе намерен от Живко Атанасов. Уважаваният шеф на хирургично отделение е заявил буквално следното: Тази драма не може да продължава, отказвам се!

Минути по-късно своя отвод си е дал и д-р Иван Иванов. 

Това което предстои е нова дата за извънредно общо събрание на акционерите. Тя може да е минимум за след 1 месец, но предложение за такава дата все още няма. 

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ko
    ko-
    34 -19
    19:22, 26 юни 2013
    Как можем да помогнем ?( от гражданите )
    • Ел
      елле
      65 -7
      19:54, 26 юни 2013
      Като изхвърлим кмета и излезем на площада като истински европейски а не анадолски граждани,защото ако видиш номинациите на кмета за членове на управителния съвет в МБАЛ Хасково ще ти се изяснят нещата.
    • De
      Deso
      23 -23
      19:57, 26 юни 2013
      Вие, "гражданите" мислите само за собствените си интереси, като имаме предвид хората в хасковски регион. Видяхме ви вече. Нагли, жадни за власт хорица- или вие се надценявате или подценявате истинските граждани на България , но и в двата случая шамара си го получихте на изборите.
  • 2
    Па
    пациент
    85 -3
    19:25, 26 юни 2013
    Браво,д-р Атанасов!Показа,че си истински мъж!
Последни новини