От х:

Днес в x:

Уволниха шефа на РИО-Хасково, този път май за последно

Старият и новият началник си бъбреха дружески в началническият кабинет

Началникът на образователния инспекторат Иван Панайотов днес е освободен официално от поста си и незабавно бе заменен с бившата началничка на РИО от 97-ма година Мариела Златева. От повече от 10 години тя се съди с държавата за неправомерно уволнение и сега излиза 5-тото решение на съда в нейна полза. В досегашните случаи Златева бе възстановявана на поста за 1 ден и незабавно уволнявана на следващия. Този сценарий се повтори при няколко министри на образованието, но има индикация, че няма да е актуален при министър Анелия Клисарова. Решението на съда за възстановяване е излязло на 6-ти юни, а днес е разписана заповедта на министъра, с която се освобождава Панайотов и се назначава Златева. 

Самият Иван Панайотов коментира че не очаква да бъде възстановен. „Ще си търся нова работа. Ако е в системата на образованието – добре. Ако това притеснява някои, ще намеря работа и извън тази сфера“ допълни той. Панайотов е специалист по български и руски език. Начело на инспектората е от 2006-та година и изкара на поста при няколко правителства. Разликата е, че сега е обвързан с ГЕРБ. „Сигурно има политически мотив. Не съм член на ГЕРБ но от друга страна съм общински съветник от тази партия“ допълни Панайотов. 

Новият и старият началник предаваха властта във видимо ведра атмосфера, като се държаха дружески помежду си, почти като стари приятели. Мариела Златева спомена, че ако зависи от нея би използвала знанията и опита на Иван Панайотов в сферата на образованието и би го назначила обратно в системата. 

Самата тя не се притеснява че поема властта по време на мандат на БСП, макар тя да бе политически назначена от правителството на СДС през 97-ма година. „Решението на съда е надпартийно. Там не се интересуват каква ми е партията“, каза тя и допълни, че от 2000-та година на е член на СДС. В момента не е член на никой. Мариела Златева дълги години работи като учител по български език в хасковската природо - математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“.

Г.Христов    

Мариела Златева не се отказа от битката си с държавата
Иван Панайотов първо смята да си почине и после ще решава какво ще прави
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Же
    Женя
    60 -14
    20:19, 26 юни 2013
    Не Ви трябва г-жо Златева този г-н Панайотов. Той е вреден за образованието. Това е човек без чест и достойноство, олицитворение на мазнене и нагаждане към по-висши от него.
Последни новини