От х:

Днес в x:

ГЕРБ: Смяната на д-р Близнаков е политическа вендета

Днешното отстраняване на директора на МБАЛ Хасково д-р Близнаков е политическа вендета. Това заявиха на извънредна пресконференция днес от ГЕРБ Хасково. Депутатите Владимир Митрушев и Ирена Узунова, както и зам.-председателят на Общинския съвет Евгения Ангелова събраха журналисти по повод изтеклата информация за общото събрание на акционерите в МБАЛ Хасково, на което се предвижда освобождаването на д-р Близнаков и д-р Пандов от борда на директорите и избирането на тяхно място на д-р Иван Иванов и д-р Живко Атанасов. Събранието в болницата все още не е приключило поради протестите на медиците, които окупираха коридора на управлението.

„Смяната на мениджърския екип на хасковската болница е сравнимо с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. По същият начин задкулисно, в последния момент и тайно“, заяви Ирена Узунова и допълни, че както случаят с Пеевски взриви държавата, така и отстраняването на д-р Близнаков взривява Хасково. Узунова обясни, че снощи в болницата е получено успокоително писмо от министерството на здравеопазването, в което се съобщава, че днес ще се проведе общо събрание на акционерите. В него пишело още, че до два месеца трябва да се предприемат рокади в борда на директорите. Днес обаче, точно по обяд, от МЗ пристигнало по имейл пълномощно за представителя на министерството Благовеста Янева, която се упълномощава да гласува „За“ нова 8-а точка – смяната на д-р Близнаков и д-р Пандов.

„Това издава панически действия на министерството, а и на самото правителство. Очевидно те не си вярват, че след два месеца ще са на власт“, изтълкува днешните събития Узунова. Тя допълни, че застава изцяло зад протеста на медиците от МБАЛ Хасково срещу смяната на директора д-р Славчо Близнаков. Оттеглянето на д-р Митрев като шеф на борда на директорите всъщност означава, че той иска да работи само с досегашния екип. „На практика се отстранява най-успешния мениджърски екип на болницата от поне 40 години“, заяви Узунова.

„Пред мен е отчета на МБАЛ Хасково. Недоумявам как при такива резултати се предприема смяна на ръководството. Това е политическа вендета, а министерството явно изобщо не се интересува от съдбата, от живота и здравето на гражданите на Хасково“, заяви Митрушев.

Зам.-шефката на ОбС Хасково Евгения Ангелова пък заяви, че ръководството на хасковската болница е върнало доверието на хората. „Самата аз родих в Хасково“, каза Ангелова. Тя допълни, че в социалните мрежи вече се организира митинг в подкрепа на д-р Близнаков и д-р Митрев довечера от 18.30 часа на централния площад в Хасково и тя лично ще присъства на него.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ле
    летец изтребител
    3 -1
    20:05, 26 юни 2013
    Тая дъртата дебелана по средата коя беше,че нещо много стара варшавска бройка ми се струва че е.
Последни новини