От х:

Днес в x:

Орфей без пейки, но с „противотанкови“ заграждения

Това е останало от пейките зад блок 6 в кв. "Орфей"

Пейките край детските площадки на кв Орфей са изпочупени, сигнализират наши читатели и дават за пример състоянието на площадката зад блок №6. Мястото е сборно за деца, родители и живущи от близо 5 блока. Обезпокоителното е, че в това състояние е минимум от 3 месеца и никой не идва да ги оправи, пише нашата читателка Надежда: „...Там има толкова много хора и не достатъчно места. Къде да се обърна да сменят тези дъски и да могат да се ползват местата? Благодаря предварително“.

По думите на живущи от квартала, те вече са сигнализирали, макар и устно, в общината, но промяна няма. Стигна се дотам, че възрастен господин ни запита ще наруши ли някакъв закон ако той и „негови приятели“ сковат няколко дъски и пригодят поне пейките под беседката за сядане, а защо не и останалите пейки. „Ама сигурно е чужда собственост“, чудеше се човекът.

Чуденето идва оттам, че повредените пейки са извън самата детска площадка, където в интерес на истината няма поражения. Ама като нищо може да има, какви ли не се събират тук, допълват местните и добавят - “Добре ги направиха ама кой ги поддържа?“

Време за ремонт на пейките може да няма, но за поставяне на „противотанкови“ заграждения явно се намира. Зелените части в междублоковите пространства са оградени от същите едри и нешлифовани камъни, които бяха разхвърляни точно на кръстовището на „Раковски“ и „Васил Левски“ миналата година. Недодяланата защита била срещу циганите с каручки, които пускали конете си на паша в зелените площи. От което безстопанствените коне пасящи в зелените площи на „Орфей“ не са намалели, макар наистина, да са без каручки.

Г.Христов

За разхождащите се няма място за отдих
Иначе пейките в площадката са непокътнати, но те са недостатъчни за хората от няколко блока
Старата беседка също е поломена
Но камъните са невредими
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини