От х:

Днес в x:

Всички обичат кмета на Тополовград

Кметът Божин Божинов заслужи любовта на спортните хора, след като спаси първенството по борба в Тополовград

„След като вие обичате спорта, ние обичаме вас”, прочувствено се обърна към кмета на Тополовград секретарят на българската асоциация на спортистите от малките селища Стоян Караиванов. Любовта бе афиширана в края на изключително успешния държавен шампионат на борците от малките селища, който допреди месец изглеждаше мъртъв, но кмета Божин Божинов го върна от оня свят. Градоначалникът в сакарската община извади лични пари за да обезпечи 18-тото поред състезание на борците от малките населени места. Първенството се счита за трамплин на състезателите от бедните и малки клубове, които по този начин успяват да влязат в полезрението на националните отбори и на големите софийски клубове.

Божин Божинов се зае да направи първенството по борба за момичета и деца/момчета/, макар че правителството удобно забрави да осигури пари. Стигна се до конфузната ситуация, за турнир под егидата на президента на Република България Росен Плевнелиев, да няма средства да се проведе.

Шампионатът не само се проведе при небивал интерес, но и победители отнесоха освен традиционните купи и медали и лични награди от кмета-мобилни телефони. Заради перфектната организация, Божин Божинов бе награден от Българската федерация по борба, с плакет за принос в развитието на спорта. Кметът пък от своя име награди с почетния знак на Тополовград за заслуги, изтъкнатия симеоновградски треньор Росен Бонев и най-голямата звезда на тоя спорт в Хасковско-олимпийският и световен шампион по свободна борба Еньо Вълчев. Легендата бе почти като у дома си в Тополовград – родом той е от близкото село Полски градец. Благодарение и на тях двамата, Тополовград се поздрави с домакинството на най-голямото си спортно събитие от 25 години насам.

В шампионата участваха 9 отбора и 130 борци във възрастите деца и момичета/до 13 години/. След ожесточени схватки №1 в страната стана регионалния лидер на девическата борба- отборът на Симеоновград. Възпитаниците на Росен Бонев спечелиха 4 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медали и с 67 точки станаха първи в комплексното класиране. На 20 точки зад тях бяха Елхово, на още 25-домакините от Тополовград. Победата в крайното класиране бе донесена от шампионите Елеонора Атанасова-до 30 кг, Весела Бръмчева-до 48, Стефка Севдалинова до 57 кг и Росица Димитрова-до 62 кг. При момчетата с отборната титла се поздравиха именно домакините от Тополовград, следвани от Загорец и Средец-Грудово.

Г.Христов

При момчетата Тополовград стана №1
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини