От х:

Днес в x:

Сестра Галя се развежда, чувства се предадена от мъжа си

Галя Асенова

Арестуваната за съпричастност към наркоканал с хероин медсестра от хасковската болница Галя Асенова, обмисля развод. Изпадналата в депресия млада жена не може да повярва, че съпругът и Сейхан Асенов-Сехчо, все още не идва да я оневини. Това може да стане ако Сейхан, считан за мозък на наркоканала от Турция за Западна Европа, се предаде. Него обаче го няма от разгрома на групата на 3-ти юни. Тогава акция на полицията, започнала от ГКПП Малко Търново завърши с пленяване на 26 кила хероин и арестуването на трима души. "Мозъкът" обаче изчезнал за Холандия.

Дори и според дознатели, медсестрата от хирургия не е организатор на канала с хероин. Тя е била нещо като диспечер-насрочвала е явките, предавала координатите и изпълнявала поръченията на Сехчо. Точно за това тежко приема предателството му. Според нейни близки посетили я зад решетките, момичето плаче по цял ден. Не иска да разговаря с никой, въпреки че дори адвокатът и Веско Георгиев няма нищо против изявления.

По неофициални източници, хасковската окръжна прокуратура е готова на незабавна сделка с Галя, ако тя съдейства на разследването срещу останалите от наркоканала. За оневиняването и обаче е необходимо заляването на тартора на групата, а Сехчо засега го няма. Иначе 32 годишната сестра отива в затвора при това за около 20 години. Освен че е доказано съпричастна към канал трансферирал над 70 кила хероин от Турция до Западна Европа, Галя бе спипана с бойна пушка на работното си място-хасковското хирургично отделение. Освен това с пари със съмнителен произход и е бил закупен и подарен джип Хамър. Подаръкът е от съпруга. Жената обаче така и не могла да го подкара защото полицията го конфискувала незабавно.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини