От х:

Днес в x:

25 г. затвор за Марио Любенов-Заека за убийството на Мирослава

Пернишкият окръжен съд осъди на 25 години затвор Марио Любенов-Заека, обвинен за отвличането и убийството на 17-годишната Мирослава Николова.

Присъдата е в същия размер, какъвто бе поискан от прокуратурата. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим, съобщи пернишкият сайт "Мироглед".

Окръжните магистрати в Перник решиха още, че Заека трябва да плати по 150 000 лева кръвнина на родителите на Мирослава и над 20 000 лева съдебни разноски.

Процесът срещу 25-годишния Марио Любенов започна в понеделник и по същество приключи само за един ден, защото се води по съкратената процедура. Изненадващо дори и за защитата, подсъдимият се призна за виновен, въпреки че само преди дни в телевизионно интервю обяви, че няма нищо общо с убийството и дори не е познавал Мирослава.

Родителите на убитото момиче и адвокатката на Заека - Диана Ангелова, изразиха съмнения, че пълните самопризнания на Любенов са взети под натиск. Майката на Мирослава - Емилия Николова, смята, че решението на Заека прикрива чужди интереси в замяна на по-лека присъда.

При една доживотна присъда няма начин да не си каже каква е историята. Може би някой да му е платил, признава се за виновен, ще му дадат някаква минимална присъда, след това ще излезе и ще си живее животеца", каза в понеделник тя.

Присъдата може да бъде обжалвана в законовия 15-дневен срок.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини