От х:

Днес в x:

Свиленградските ученици-отличници за отсъствията

Свиленградските ученици са най-старателни при посещаването на школата си. Това показва справката от социалната служба за региона през април за наказанията на семействата, чиито деца са направили над 5 неизвинени отсъствия. В пограничния град няма нито едно семейство, чиито детски да са отнети заради системно неприсъствие на учебни занятия на отрочето.

За пореден месец Димитровградските ученици държат първенството в скалата на „скатавките“. В бригадирското градче има наказани със спиране на детските добавки 34 семейство. В областният град Хасково те са 23. Толкова са санкционираните родители и в Любимец. За Харманли и Симеоновград санкция за неизвинени отсъствия на децата им има наложена на по 12 семейства.

Спрени са парите на общо 119 семейства за 125 деца в целия регион, уточни директорът на Социално подпомагане в Хасково Грета Иванова.

Според друга от сводките за изтеклия месец са осиновени от домове за сираци в региона 2 деца под 3-годишна възраст. И двете мъничета са останали в България, обясни Грета Иванова.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини