От х:

Днес в x:

8 лъжат социалните с парите за „топло“

Осем семейства са отрязани от Социалната служба в Хасково с възможността да кандидатства за подпомагане през предстоящия отоплителен сезон заради злоупотреби. И осемте наказани са от Димитровград. Санкцията за трима от тях е наложена заради информация от електроразпределителното дружество към социалната служба, че не са си платили похарчения ток, други 2-ма са отрязани защото не са използвали целевата помощ за закупуването на твърдо гориво, както са заявили, а 3-ма са излъгали за доходите си в заявленията.

Междувременно върви приема на заявления за новия отоплителен сезон. Помощта, който се отпуска за петте зимни месеца, застъпени в него-от ноември до март е общо 374,015 лева.

Вече има 1080 отказа на подадени заявления, уточни главният експерт от Областната служба „Социално подпомагане“ Васка Атанасова. предимно са заради това че заявителите не отговарят на условията според разпоредбите. Някои от нерезолираните молби са заради това, че подалият молба има регистрация като едноличен търговец, други -заради прехвърляне на идеална част на имот или продажба на такъв през последните пет години.

Според условията, молби за целева помощ за отопление з се подават до 31-ви октомври.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ха
  Хасковлия
  9 0
  10:32, 27 сеп 2018
  Повечето на социални помощи от малцинствата лъжат социалните служби.Това се знае от всички институции,но мерки никакви.Само ако им засечете сметките към мобилните оператори,новите модели смартфони на изплащане и ходенето до Австрия,Холандия и Чехия и ще разберете какво източват като финансови помощи.Като им видите тридневните сватби с гюбеците и всднага си личат колко са болни и защо точат и ТЕЛК.А на всички децата са астматици.Сложете край на това безумие веднъж завинаги.Или и вие прибирате рушвети ???

Хороскоп за 06.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
06 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
06 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
06 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
06 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
06 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
06 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
06 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
06 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
06 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
06 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
06 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
06 юни 2020
Последни новини