От х:

Днес в x:

1391 осиновители чакат за рожба в регистъра на Хасковска област

1391 са кандидатите осиновители, вписани в регистъра на Хасковска област. Това съобщи главният експерт в отдел „Закрила на детето“ към Областната социална служба Николета Колева.

Хората, които искат да си осиновят детенце от Хасковска област и са в този регистър са 36. По закон всеки кандидат-осиновител може да подаде документи за регистрация във всяка от 28-те области на страната, уточни Колева.

В същото време деца, които отговарят на условията за вписване в регистъра за осиновяване в областта, са 89. 36 от тях са с увреждания. Практиката показва, че обикновено децата със степен на увреждане намират дом в чужбина. Те могат да бъдат взети от осиновители чужденци само в случаите, в които за тях няма кандидати българи.

През изминалия месец февруари нов дом са намерили 6 изоставени деца от региона на Хасково. Три от тях са осиновени в България, три са заминали зад граница с осиновителите си. Две са вписаните деца за осиновяване в регистъра през този месец.

В същото време на територията на областта приемните семейства са 101, всички са професионални и се грижат срещу заплащане по закон за 127 деца. Най-много са приемните грижи в Хасково-40.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Дж
    Джони
    10 -4
    13:19, 27 мар 2019
    За пари се правят много неща на света дори и чужди деца се гледат и после ги връштат като не харесана стока каква душа имат само приемните родители помислете
  • 2
    Не
    Небесния Ангел
    9 -3
    17:00, 27 мар 2019
    Дава ли си някой сметка , че това са деца , чиито баща се знае , но бабата /майката на бащата/ хем си гледа внучето , хем "тъпите българи" и плащат заплата и осигуровки от изплатените данъци и си трупа стаж за пенсия. Схемата е колкото проста толкова и ефикасна. Ако на някой не му е ясно да попита който и да е социален работник да го светне по въпроса. Лично социалните министри Путю Маринкин, а после и Свинаря Калфата бяха запознати със схемата, но никой не си мръдна пръста да запуши тази огромна пробойна в бюджета. Даже имаше статия в Хасково нет за "децата банкоматчета", от село Динево и но кучетата си лаят кервана си върви и паричките изтичат в джобовете на мангустите.
Последни новини