От х:

Днес в x:

5-ма с втори напън за шеф на ИАРА Хасково

Временният шеф на ИАРА-Хасково Костадин Костадинов ще кандидатства за постоянен началник

5-ма са мераклиите да станат шефове на хасковските рибари във втория пореден конкурс за длъжността началник на ИАРА-Хасково, който ще се проведе на 10-ти юни София. Днес от националната агенция одобриха имената на следните кандидати- Красимир Стаматов Ангелов, Добри Димитров Кузманов, Данаил Цветков Делчев, Гюнай Адем Юсуф и Костадин Димитров Костадинов. Това ще е второто разиграване на длъжността, след като на 15-ти април тази година 7-те тогавашни кандидата вкупом се провалиха на писмения тест върху нормативната база. Всъщност шестима, след като настоящият временен шеф на хасковското звено Костадин Костадинов не се яви на теста. Според източници от ИАРА обаче той със сигурност ще се конкурира в съревнованието на 10-ти юни.

Бегъл поглед върху имената на кандидатите показва, че цели 4-ма от 5-мата са били в списъка и за първия конкурс. Нов е само Добри Кузманов. В същото време от началническите мераци са се отказали Григор Чанаков, Емил Николов и Борислав Борисов.

Мястото за хасковския шеф се оваканти, след като дългогодишният началник д-р Милчо Милчев бе уволнен в началото на март. Той бе набеден в слаби резултати в борбата с бракониерите и бе отстранен след лична инспекция на националния шеф на Агенцията Добромир Господинов. Въстанието срещу статуквото бе инициирано от хасковските рибари, които в подписка поискаха оставката на Милчев. Други групи риболовци пък организираха контра подписки. Впоследствие рибарските войни се изродиха в палежи на магазини и автомобили, чиито потърпевши бяха главно хасковските „бунтовници“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини