От х:

Днес в x:

Шестима педагози от региона с „Неофит Рилски” за 24 май

Шестима педагози от хасковска област получиха днес почетното отличие "Неофит Рилски". Престижната награда е на Министерството на образованието, младежта и науката и се дава по традиция на 24 май. Отличията бяха връчени тържествено в залата на читалище „Заря” от началника на образователния инспекторат Иван Панайотов.

Тази година носители на „Неофит Рилски” в региона са Димитрия Атанасова - директор на НУ "Г.С. Раковски" - Хасково, Наска Ангелова - помощник - директор на Обединени ученически общежития - Хасково, Недрет Касим - преподавател по професионална подготовка в ПГДС "Цар Иван Асен II" - Хасково, Нели Апостолова - помощник - директор на ОУ "Иван Вазов" - Свиленград, Живка Ненова - учител в ПМГ "Иван Вазов" - Димитровград и Станимира Маркова - учител в ПГЛП "Райна Княгиня" - Хасково, която е отличена по предложение на синдикатите.

В началото на тържеството слово произнесе шефът на хуманитарната дирекция в община Хасково Васил Несторов. Той връчи и две награди от името на кмета на секретарката на читалище „Яворов” Росица Димова и на дългогодишната директорка на Регионалната библиотека „Христо Смирненски” Тонка Койчева.

Празничният концерт за 24 май се проведе в залата на читалище „Заря” заради лошото време, първоначално бе предвидено да е на откритата сцена на площада.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини