От х:

Днес в x:

Свиленградската митница търси психически годни инспектори и юрист

На Митницата и трябват нови хора

Митница Свиленград обявява конкурс за 6 щатни бройки. Предложените позиции са за 5 инспектори и един юристконсул. Юристът трябва да подаде документите си най-късно до 20-ти май на адрес град Свиленград, кв. „Капитан Петко Войвода”, ул. „Асен Илиев” № 4, както и на интернет страницата на Агенция “Митници” - www.customs.bg. Инспекторите могат да кандидатстват до 29-ти май, на същите адреси. Изискванията за разнообразни, но общото за всички длъжности е кандидатите да са психически пригодни /каквото и да значи това/ и да умеят да работят в екип. Това е било валидно и за 4-те щатни бройки за ръководител на звено в митнически пункт 1-во ниво, срокът за които изтече завчера.

Желаещите да станат митничари могат да опитат за 2 щатни бройки за длъжността „инспектор в Агенция „Митници”” – сектор „Разузнавателна информация и анализ на риска/Денонощен координационен център”. Търси се 1 щатнa бройка за длъжността “инспектор в Агенция „Митници” – сектор „Мобилни групи и оперативен контрол” с изнесено работно място в Кърдгали, както и 2 щатни бройки за длъжността „инспектор в Агенция „Митници”” – сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика” в отдел „Митническо разузнаване и разследване” на митница Свиленград

1. Минимални изисквания за длъжностите са висше, с минимална степен бакалавър в социални, стопански и правни науки; природни науки, математика и информатика; технически науки. Професионален опит не се изисква, но е задължително високо ниво на компютърна грамотност. Според работодателя това означава боравене с Microsoft Office и Internet. Допълнителни умения и квалификации, носещи предимство на кандидатите са владеене на западен или друг чужд език и отлични умения за работа в екип. Конкурсът е в два кръга- тест за професионална компетентност и психологическа пригодност и интервю.

Кандидатът за юрисконсулт в отдел „Правно-нормативен” на митница Свиленград, трябва да е задължително с висше юридическо образование с минимална степен магистър. Опит не се изисква, но трябва да има придобита юридическа правоспособност. Компютърната грамотност включва познатите Microsoft Office и Internet, но и правноинформационни систем. Допълнителни предимства за кандидата са отлични комуникационни умения и отлични умения за работа в екип. Начинът за провеждане на конкурса е практически изпит и тест за психологическа пригодност, последван от интервю.

Всички кандидати трябва да да отговарят на изискванията, определени в чл. 10, ал. 1 и 2 от Закона за митниците, както и чл. 40, ал. 1 от Закона за защита на класифицираната информация.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини