От х:

Днес в x:

Педагози обменят опит за „Изкуството в детската градина“

Повече от 150 педагози от 28 детски градини от цялата страна се събраха на конференция в Харманли за обмяна на опит. Темата на срещата е „Изкуството и приятелството“, разказаха организаторите от общината и ЦДГ “Детски свят“. Двудневният форум, който започна на 18 април тържествено откри кметът на Харманли Михаил Лисков. При поздрава си към учителите от детските градини, той дори се пошегува, че се чувства като преди много години, когато е бил дете.

Целта на подобни срещи е преподавателите на най-малките да обменят идеи и практики и да споделят иновационни методи при работата в предучилищна възраст, сподели старши педагогът Мелихан Колева.

Още при откриването на форума поздрав към своите педагози отправиха дечицата от различните групи в трите детски градини в Харманли“ Детски свят“, „Ален мак“ и „Пролет“.

По време на националния педагогически форум учителите ще направят и презентации на тема“ изкуството в Детската градина“.

Като част от форума е подредена и изложбата във фоайето на Културния център в южния град с ръкоделия на деца.

Яйца от картон, пиленца, кокошки от гипс и красиви рисунки са част от изработеното в работилницата, популярна сред децата на Харманли като “Стаята на чудесата“. Техен ръководител в изработването на изделията от всевъзможни материали е местният художник Пенчо Лазаров, когото мъничетата наричат Вълшебникът.

В специални рамки пък са подредените на стената рисунки на т.наречените абитуриенти от градината“Детски свят“ . Това са най-големите каки и батковци от предучилищната група, развеселено разясни на аудиторията популярният и като чичо Пенчо художник.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини