От х:

Днес в x:

Гришо точи ножа на Надал, след сензация в Монте Карло

Григор Димитров продължава с триумфалния си ход в Монте Карло

Хасковският супер талант в тениса Григор Димитров продължава със сензационното си представяне на тенис турнира в Монте Карло, който е един от 9-те „Мастърса“ през сезона. Днес най-добрата българска ракета записа категорична победа със 6:2 и 6:4 срещу германеца Флориан Майер и за пръв път в кариерата си се класира за четвърт-финал на Мастърс турнир. На тази фаза го чака не друг, а считаният за най-успешния играч на клей на всички времена Рафаел Надал. Испанецът е печелил 8 поредни пъти именно турнира в Монте Карло, като е записал там впечатляващите 44 победи от 45 изиграни мача. Настилката е считана за най-бавната в тенис тура, което облагодетелства връщачи като Надал, за сметка на ярко атакуващи играчи като Григор. 

Именно в Монте Крало обаче Гришо прави най-впечатляващото си представяне в кариерата до момента. В първият кръг нашият разгроми бившето светило Ксавие Малис от Белгия, после унищожи в два сета играч от Топ 10 като Янко Типсаревич/Сърбия/ а сега и ракета №2 на Германия. 

Срещата между Димитров и Надал означава, че хасковлията има шанс да си върне за загубата в единственият мач помежду им до момента. Това стана през 2009-та година на турнира в Ротердам. 17-годишния хасковлия изправи тогавашният №1 пред прага на загубата, макар в крайна сметка да загуби в три оспорвани сета : 5-7 6-3 2-6. Сега Григор ще има шанс за своето сладко отмъщение.

Г. Христов


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини