От х:

Днес в x:

Измамникът - „доктор“ в Америка, жертвата със зет милионер

Дядо Иван имал зет милионер

Измамникът който днес се опита да ужили 80 годишния Иван Русев от Хасково, се представил по телефона за доктор от Америка, който лекувал тежко болния внук на дядото-Веско. Момчето беряло душа от свински грип и трябвал много пари и пак не се знаело дали ще го спасят, разказа през сълзи самият Бай Иван на среща с медиите в хасковското РПУ. Дядото повярвал, защото внучето било от 14 години в САЩ. Измамникът пък бил убедителен-дал телефона на Веско. Сащисаният старец се припознал в хлипащия глас.

Изтърканата иначе измамна схема обаче се стоварвала като емоционална лавина върху тези, към които е насочена. Иван не се усъмнил и дори тръгнал да тегли банковия си влог от 15 хиляди лева на влог. По телефона обаче го спрели. Казали му да вземе всичко налично вкъщи и да предаде парите на „братът“ на „доктора“, който по случайност живеел в Хасково. Старецът събрал 2500 лв-1000 на стотачки, останалите по 50 лв. Първоначално мястото на срещата било до църквата Св. Георги, близо до жилището на Иван. После обаче мястото било променено, на централния площад „Свобода“ в 12 часа. Дядото чакал повече от половин час преди да дойде млад и едър мъж. Дал му парите и тръгнал по-живо по здраво. Едва когато налетели полицаите, разбрал че е измамен. Толкова се ядосал че тръгнал да скача на врата на измамника, но ченгетата го спрели. „Ще го отпрепа, без съд, ше му е*a майката“, каза все още разлютения старец.

Според полицията, информацията за измамата била получена от кърджалийските криминалисти. Те съобщили на колегите си, че днес по обяд в Хасково ще бъде измамен 80 годишен мъж. Според ченгетата, организираната засада не е координирана с потенциалната жертва.

Версията се разминава с първоначално изтеклата от местопроизшествието, според която старецът сигнализирал в полицията. По източници на Haskovo.net, които случайно били на мястото на инцидента, предаването на парите никак не е минало мирно и тихо. Старецът и измамникът се скарали и последния налетял. „Поне 5 ячки полицаи му скочиха на гърба и едва успяха да го свалят на земята“ разказа свидетел пожелал да не бъде цитиран. Бай Иван също не изглеждаше като „току що разбрал“. Старецът бе бесен и настояваше „че будалите се свършили“, а него дори и „комунистите не са успели да го окрадат“.

Иван не се обадил на родителите на момчето, макар че зет му бил милионер, имал огромна фабрика за производство на хартия в Пловдивско. Не искал да ги безпокои, понеже били на почивка в Швейцария. Затова събрал от скътаните от пенсията.

Донесените банкноти обаче май бяха маркирани, защото повече от час полицията внимателни ги обследваше една по една, без да се притеснява от трупащите се зяпачи.

Единственото официално за извършителя е, че е от Хасково, на 40 години с инициали И.С. По неофициална информация става въпрос за бивш джудист на име Иван Славов. Лицето е било криминално регистрирано за побой с нанасяне на средна телесна повреда, съпротива на държавен орган, незаконно съхранение на боеприпаси.

Най-любопитното е, че от 2007-ма година се занимавал със съвсем мирната професия на учител по физическо възпитание в местната гимназия по Механо и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви“. От ръководството на гимназията неохотно потвърдиха че при тях има такъв учител, но изразиха учудване от новината защото „бил свестен човек“. За Славов се знае още, че е зет на лидерът на „Екогласност“ Емил Георгиев.

Задържаният е с прокурорска мярка задържане под стража за 72 часа.

Г.Христов

Снимката от днес
Измамникът
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини