От х:

Днес в x:

Меле в „Орфей“: съседка си слага шапката и се души сама

Потърпевша от съседско меле в квартал „Орфей“ контраатакувала съпруга на комшийката си при свиреп скандал. Ваня И. била стисната за гушата и удряна в пейката пред блок 2 от Петър М., мъж на съседката й Дида. След като била пусната, тя замахвала с ръце и крака към мъжа. После, по показанията на свидетелка, си сложила шапката, хванала се с ръце за гушата и започнала да се души сама.

Потърпевшата Ваня подала жалба в съда за побоя и районните магистрати осъдили Петър на 800 лева глоба. По останалите обвинения го оправдали. Адвокатът на Петър обаче обжалвал пред Окръжния съд, а за заседанието осигурил и свидетели.

Мелето пред блок 2 станала през март миналата година. Ваня и нейна приятелка седели на пейка пред блока, а децата им играели наоколо. Съседките си взели по бутилка бира и си приказвали.

По някое време Ваня викнала към играещото си наблизо дете. В същото време пък Дида търсела своето от терасата. Тя чула виковете на Ваня и решила, че й се подиграва. Обадила се по телефона, после слязла лично пред блока да й търси сметка. Там разправията ескалирала.

Съпругът на Дида – Петър, се прибрал и съпругата му вдигнала кръвното, като му разказала за скандала. Той слязъл пред блока и хванал Ваня за гушата с въпроса докога ще се занимава с него и семейството му. Когато я пуснал, тя контраатакувала. Според съдебния лекар мъжът имал кръвонасядания по лявата подбедрица и дясното бедро.

Показанията на свидетелката, която твърди, че Ваня се е душила сама, а после си удряла главата в масата, съдът не кредитира. Вещото лице пък обяснява пред магистратите, че в медицинската литература няма описан случай на самоудушване, затова не може да каже дали синините по шията на Ваня са причинени от самата нея.

След изслушването съдът решава да приложи „реторсия“, като освободи и двете страни от наказателна отговорност.

Признава обаче гражданския иск, като го намалява на 400 лева. Решението е окончателно.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини