От х:

Днес в x:

7 °C

Носят книги на тийнейджърите бежанци

Литература на арабски език ще получат в края на месеца тинейджърите от 14 до 18 годишна възраст, които са настанени в бежанските лагери в Свиленградското село Пъстрогор и край Любимец.

Акцията по събирането на книгите е инициирана от хасковската Агенция за европейска интеграция. Преди по-малко от месец, при съвместна работа с клуб "Юнеско", Агенцията е занесла на децата от Сирия 3 вида книжки с поучителни народни приказки на роден език.

Идеята за помощта към бежанците се е зародила в края на декември, по време на среща на мрежата от България на фондация "Анна Линд" в Разлог, в която членува и Агенцията за европейска интеграция.

В момента в партньорство със сдружение "Алианс за регионални и граждански инициативи", което има филиал и в Хасково, върви и акция за набиране на най-необходимите ежедневни вещи. За бежанците в двата лагера се събират дрехи, одеала, обувки и посуда, които ще бъдат предоставени в края на януари. От Агенцията са готови да осигурят дежурства за приемане на даренията.

Ще продължим да помагаме в бежанските центрове, не само заради нуждите, които имат чужденците настанени там, но и за да сме в полза на самите държавни служители, които работят в тези лагери. Удивени сме от добрата им работа и топлото отношение, което имат към тези хора, които са напуснали страните си по една или друга причина и търсят закрила поради страх за живота си, коментира Розалина Гьобеклиева от Агенцията за европейска интеграция в Хасково.

 Хората в лагерите имат целогодишна нужда от одеяла, дрехи (мъжки, дамски и детски - както зимни, така и летни), обувки, играчки, книжки и други материали за децата. Умоляват се тези, които имат желание и възможност да се включат, да предадат събраното лично или да го изпратят на адрес:

 - гр. Хасково -„Агенция за Европейска Интеграция", бул. Съединение 10, офис 1

тел. 038/62 0054, моб. 0888 964 141, е-mail: eia.bulgaria@gmail.com

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
28 фев 2021

Случаен виц

Последни новини