От х:

Днес в x:

Разследват кмета за пътен знак

Районната прокуратура в Хасково е изпратила на окръжните обвинители папката с разследването срещу кмета Георги Иванов за отмъкване на пътен знак. Ще се проверява дали градоначалникът е извършил престъпление по служба, като е изскубнал от мястото му пътен знак „Забранено влизането на пътни превозни средства“.

Това се е случило в началото на декември миналата година. Знакът се намирал на кръстовището до хотел „Даймонд“ и забранявал влизането на автомобили по уличката към служебния паркинг на общината, до Архитектурата.

На 6 декември там се паркирала една патрулка, а униформените глобявали наред навлизащите в улицата автомобили на общински служители. След малко там се появил градоначалникът, придружен от неколцина работници от „Екопрогрес“. След като те разкопали и разклатили знака, кметът го изтръгнал и го отнесъл. Така е описана ситуацията в прокурорската преписка.

На сесията на Общинския съвет няколко дни след това градоначалникът мимоходом коментира този случай. Той заяви, че „КАТ отива там, където ги изпратят“.

Районната прокуратура била сезирана от МВР Хасково. Била образувана проверка, след която папката била изпратена на окръжните обвинители за установяване дали деянието е престъпление по смисъла на чл. 282 от Наказателния кодекс. Този член третира престъпленията на длъжностни лица и е в компетентността на окръжна прокуратура.

Папката е разпределена на прокурора Антон Попов, но в момента той е в отпуск.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини