От х:

Днес в x:

Хасковските превозвачи се отказаха от Турция

Хасковските превозвачи се отказаха от маршрутите за Турция

Хасковските превозвачи вкупом се отказаха от линиите си за Турция, научи Haskovo.net. През миналата година поетапно се отказвали редица фирми поддържащи повече от една линия-“Руси“, Мир тур, "Поли". Последните, които хвърлиха бялата кърпа са от „Арда Тур“, които стопираха рейсовете си Турция след Нова година. По обясненията на собственикът на фирмата Себахтин Исмаил, това е заради нелоялната конкуренция на комшиите. Поне половин дузина турски фирми имат представителства на хасковската автогара. Цените на билетите им били „според хората“, по думите на Исмаил. 

В момента повечето местни превозвачи се задоволяват да продават билети на турските превозвачи, срещу комисионна. Единствените които запазват своя линия за Турция са от "Груп", но само през май, за Кушадасъ. 

Причините за масовото отказване са комплексни. От една страна се нароили поне 20 линии за Истанбул, а просто няма такъв пътникопоток за там, обясниха превозвачи. Билетът за град, при това в европейската част на Турция, варирал между 35-40 лв, при това за дестинации от поне 600 км. За да имат сметка, автобусите трябва да тръгват пълни, а това не се е случвало отдавна. Дори и наполовина, допълват от някои фирми. Същевременно цената на билета не може да мръдне заради конкуренцията на турските превозвачи. Не е ясно каква точно е тяхната сметка от поддържане на губещи линии. 

Нашенските шефове все пак се надяват, турците да се „уморят“ заради кризата, и да свият рейсовете си. Тогава щяло да има повече пътници и за останалите. Местните превозвачи замислят и контраудар в заформящата се превозваческа война. Ответът обаче щял да стане факт през април.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини