От х:

Днес в x:

Върнаха портмонето на момичето от пазара, изкараха го виновно

Нежла Шабан

Задигнатото от зеленчуковия пазар портмоне на 25-годишната Нежла Шабан бе върнато днес от хасковските криминалисти. Те разпознали по записа от охранителната камера възрастния мъж, който, прикриван от придружаващата го жена, ловко сви забравеното на щанда за плодове портмоне на момичето. За случая от 22 декември Haskovo.net писа преди Нова година, като публикува и видео, на което се вижда как ловката двойка задига забравеното портмоне. В него имало стотина лева, лична и дебитна карта, документи. Нежла подала жалба в полицията още същия ден, но й казали, че предстоят почивни дни и ще работят по случая след празниците. Затова момичето само поискало записа от охранителната камера и в понеделник, 24декември, го занесло в полицията.

По неофициална информация възрастният мъж, задигнал портмонето, е ветеринар. Името му засега обаче е известно само на МВР. Преписка по случая, макар вече да е разплетен и задигнатото – върнато, все още не е постъпила в районната прокуратура, показа проверка на Haskovo.net.

Вместо това криминалистите се накарали на младата жена, че е разказала за случая на медиите. Дори я стреснали, че може да стигне до съд заради записа. Момичето бе наистина притеснено и не желаеше нищо повече, освен да си получи портмонето с документите.

Първата публикация за случая можете да видите тук.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини