От х:

Днес в x:

Запой завърши със заклан, никой не помни как

Домоуправителят Енчо Атанасов от блока, който видял трупа

Блок осъмна с кървав труп след приятелски запой на ул. Емилиян Станев №6 в Димитровград. В собствения му апартамент на петия етаж във вход Б края си посрещнал 67-годишният Тодор К., прободен с нож. Най-зловещото било, че в жилището бил и гост на Тодор, който заедно с него разпивал предната нощ. Човекът се събудил сутринта и видял всичко в кръв, а сътрапезника му от снощи - бездиханен. Именно гостът подал сигнал на 112. Впоследствие е задържан като извършител на убийството, макар искрено да твърдял,. че нищо не си спомня от снощи. 

По думите на съседа и домоуправител на входа Енчо Атанасов, извикан от полицията като свидетел, мъртвият бил паднал ничком на пода в кухнята, до близкото канапе. Не се виждали следи от борба, нито от запой. Енчо обаче се презастрахова, че видял всичко това от вратата, защото полицията не го пуснала вътре. 

Запой обаче е имало, при това на цели 4-ма души, научи Haskovo.net. Компанията се събрала вечерта и всичко вървяло мирно и тихо до около полунощ. Даже съседите не разбрали, че има разпивка. По някое време двама от компанията си тръгнали. В апартамента останал само отдавнашен приятел от съседния блок, който по неофициална информация се казвал също Тодор. Човекът бил с около 10-на години по-млад от домакина си. Двамата Тодоровци често се срещали на чашка, като по-често домакин бил Тодор К. Той бил пенсионер от ЖП-то и не само имал прилична пенсия, но и живеел сам. Жена му гледала болната си майка в близкото село Горски извор. Нямали деца. 

Полицията е задържала оцелелия Тодор, другите двама сътрапезници са били само разпитани. Все още няма никаква официална информация за трагедията. 

Часове по-късно следите от кръв още личаха по запечатаната врата на апартамента на Емилиян Станев №6. Хората от блока са шокирани от новината. Описват съседа си като кротък и добър човек без врагове. Дори и кончината му мина тихо, с тъга каза възрастен съсед. 

Г.Христов

Вратата бе запечатана, по касата личаха петна от кръв
Блокът на "Емилиян Станев" стана арена на мистериозно убийство

Трагедията е минала толкова тихо, че хората от входа разбраха за случилото се от медиите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини