От х:

Днес в x:

Пенсионер намери портмоне с пари и го върна

Костадин Костадинов връща изгубеното портмоне на Деляна Янева

70-годишният Костадин Костадинов намери дамско портмоне с пари и документи и го върна на собственичката му със съдействието на Haskovo.net. Пенсионерът се натъкнал на кесията на светофара до Бизнесцентъра в Хасково, докато спирал на червено. Забелязал портмонето на платното, но понеже не му изглеждало като захвърлено, слязъл от колата и го взел. Вътре имало 70-80 лева, дребни монети, лична карта, шофьорска книжка, дебитна карта, други документи.

Екипът на Haskovo.net придружи възрастния човек до адреса на собственичката – Деляна Янева, но се оказа, че вкъщи няма никого. „Семейството е на работа“, обясниха съседи.

Деляна бе открита на работното й място в счетоводната кантора в центъра на града и там дядото й връчи изгубеното портмоне. Жената бе много приятно изненадана от жеста на Костадин Костадинов, не толкова заради парите, колкото заради документите, чиято липса в навечерието на празниците може да създаде сериозни проблеми. Деляна без колебание извади половината пари и ги връчи на стареца да се почерпи.

Жената разказа, че портмонето вероятно е паднало от дамската й чанта докато е слизала от автомобил, спрял на червено. Притеснила се, защото издаването на нови документи освен пари струва и много време и нерви.

Последният работен ден в годината обаче я убеди, че по Коледа стават чудеса.

Тодор Кръшков

Жената веднага върна жеста, като връчи на възрастния човек половината пари - да се почерпи
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини