От х:

Днес в x:

Пенсионер с колело падна в яма на ВиК в Хасково, оставена да слегне

    Възрастен човек с велосипед е паднал тази сутрин в дълбока яма, изкопана от ВиК, на ул. “Спорт” в Хасково. За инцидента съобщиха съседи, които видели как пенсионерът се строполил на земята с велосипеда си. “Беше целият ожулен, степенката на колелото се бе счупила, а парите на бай Христо се бяха разпилели на земята”, разказа Тодьо Тодев. Той живее в близост и помогнал на възрастният човек да стане. “Тази яма е от миналата седмица, насипът се е свлякъл по стръмното и се отвори дупка, дълбока почти педя. През няколко минути кола хлътва в нея. Опитвахме се да се свържем с ВиК, но никой не отговаря на посочените телефони за връзка”, разказа Красимира Петкова, която също живее наблизо, на ул. “Бузлуджа”.

    Думите й бяха потвърдени от бай Ламбри, чиято къща е точно срещу кръстовището на “Добруджа” със “Спорт”. “Тази сутрин един човек пак псуваше”, каза пенсионерът.

    От ВиК Хасково уточниха, че там е имало авария, асфалтът е бил разкопан на 19-и, в четвъртък миналата седмица. “Има технологично време за слягане на насипа, ако го асфалтираме веднага, ще хлътне”, обясни пред репортери шефът на район “Хасково” във ВиК Лозко Лозев.

    Практиката на водното дружество да оставя ямите от авариите само засипани, за да се слегнат, периодично предизвиква недоволство сред шофьорите. Понякога тези ями стоят неасфалтирани със седмици, какъвто е случаят с дупката на кръстовището на улиците “Дунав” и “Св. св. Кирил и Методий”, която стоя така 15-тина дни. С времето насипът се слегна и се образува дълбока напречна яма на натовареното кръстовище.

    А миналата година тежък камион на ВиК пропадна в друга огромна яма, до училище “Васил Левски”, също разкопана от водното дружество и оставена “да слегне”.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Jo
      John
      18 -5
      12:47, 23 юли 2018
      Чобанов, пиши му на тоя дядо акт за несъобразена скорост!
    • 2
      00
      001
      20 -50
      12:53, 23 юли 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • S7
        S74LK3R
        35 -10
        14:21, 23 юли 2018
        Батьо утре и ти ще паднеш в няква ропа и ще уревеш урталъка. Много сте отворени когато не е на вашата глава. Явно или си от ВиК или си некъв на цоцката там. Дупките ви седят по 4 месеца да се "слягали" и после незнайно как ги забравяте. Копате като диви къртици и се чудите тая тръба ли е оная ли е. Ако трябва по 5 пъти ще е асфалтирате, за това ви плащаме по 4 лв на кубик уранова вода.
    • 3
      Fr
      free
      33 -8
      13:19, 23 юли 2018
      Да заобиколи???Вие сте поредното овче недоразумение,001.Улицата е тясна,трудно е преминаването,а нощем е още по-зле...Освен това няма никакви обозначения за опасност.Не може да стои по този начин,по-долу на същата улица също има изкоп на ВиК,оставен така от 6 месеца.Жалби и сигнали не са свършили работа.Тогава???Ако хлътнете в подобна ров,тогава задавайте си въпроси като този на колоездача.Има и много малки деца,за които рискът е още по-голям.Чудя се на тъпанарските ви коментари...
      • 00
        001
        7 -15
        14:12, 23 юли 2018
        То ясно личи кой е ТЪПАНАР!!!! Виж коментара
    • 4
      Хх
      ххх
      19 -5
      13:35, 23 юли 2018
      Да, може и да може да заобиколи, ако я види. А за претенциите не сте прав/а. Всички би трябвало да имаме претенции за незатворените и неасфалтирани дупки, както и за потъналите отводнителни решетки или запушените шахти. Ако лицето разкопало улицата за ремонт, за водопровод или канал, беше частно или фирма несвързана с ВиК или община, ще го пукнат от проверки - дали разкопаното е запълнено както трябва, дали е асфалтирано. Преди да се започне първо искаш разрешение и плащаш депозит за разкопаване. Разрешението е със срок доволно кратък и няма време да се чака да слегне. Поне три проверки се правят и чак тогава след около година време след началото, ако харесат направеното, от общината може и да върнат депозита който си дал, и даже не целия, а на части.
    • 5
      Чи
      Читател
      18 -14
      14:48, 23 юли 2018
      Главната новина в Областен град ...някой паднал с колело. Съжалявам за човека,надявам се да е добре, но някак си не е сериозно да се съобщават такива новини.
      “Дете падна от катерушка- виновна е Община Хасково”
      “Кола се блъсна в друга кола- виновни са АПИ маркировката е била бледа”
      Клиент не си плати сметката в заведението -виновни са МВР”
      Водата е скъпа - ама заведенията са пълни,кафето ти е 3 лв.
      Абсурдно е ...всеки стават такива неща.
    • 6
      12
      123
      7 -4
      15:20, 23 юли 2018
      Вчера, спущайки се с колата от ул. Бузлуджа по ул. Спорт и аз хлътнах в същата дупка. :(
      • Jo
        John
        6 -2
        15:45, 23 юли 2018
        Чобанов, пиши и на тоя акт, втория щото не запълва намерените дупки по пътя със чакъл, а третия, че не си носи 50кг. чувалче с чакъл.
    • 7
      Бе
      Без майтап
      15 -5
      16:39, 23 юли 2018
      Май много е администрацията в това ВиК. Че и зам. Управител назначиха. Май нищо не правят а само получават.
    • 8
      То
      Той
      11 -3
      17:40, 23 юли 2018
      Питам се аз някои знаели защо на запад чакъла се сляга още на момента и се асфалтира а нашия чакъл не ще със месеци
    • 9
      00
      002
      11 -8
      20:44, 23 юли 2018
      ВИК прекаляват вече с немърливостта си и с все по-честите аварии,които се появяват.Вместо да подменят канализацията и малко да се ограничат авариите, те слагат пак стари тръби като има авария.В Хаскво плащаме вода над 3лв, която даже не е питейна.Абсолютно безобразие.Шайка търтеи са събрани в това ВИК!
    • 10
      Бе
      БЕЛУЧИ РИВИЕРА
      5 -1
      01:02, 24 юли 2018
      Алоооо,Африка!?!Като ще се слягате да бяхте обезопасили,обградили,забранили.Не да се трепят хора иавтомобили и още толкова обитатели по трасета...Сега този дядо,дай боже да е добре,че та ви погне....Че,ако не беше,всичко наред объркано....
    Последни новини