От х:

Днес в x:

Аеробиката разби хегемонията на силовите спортове

Замкмет Минко Ангелов награждава най-добрият при юношите Тихомир Баротев

Хасково най-накрая избра за спортист №1 състезател от по фините спортове, след като години наред такива бяха силоваци- щангисти, борци, джудисти или ударници/бокс, карате и т.н./. Сега победителят при юношите и девойките е Тихомир Баротев от Аеробик клуб „Виолена“ -световен шампион от тази година, хегемон в своя спорт през последните два сезона. Триумфът на аеробиката се допълни от купата за най-добър треньор, която отиде в треньорката на Тихомир, Теменуга Илиева. Шармантната дама бе толкова изненадана от приза, че трудно намери приказки за да благодари за признанието. Допреди няколко години в Хасково не брояха аеробиката за спорт, с абсурдното обяснение, че не бил олимпийски. 

Не е олимпийски и силовият трибой, но за 4-та поредна година призът за най-добър спортист при мъжете и жените отиде в силовак-Ростислав Петков, световен шампион и рекордьор. Ростислав бе №1 и Миналата година, преди това пък призът отиваше в колегата му Здравко Сарафимов. Здравко остана втори в тазгодишната класация. Другият подгласник на победителя пък е щангистката Мая Иванова, която стана 4-та на европейско първенство. 

Като се изключи Тихомир, класацията при юношите бе като под индиго-борба, карате, борба, карате...Едва на 6-то място имаше бадминтонист, последван веднага от боксьор. 

Подгласници на Баротев бяха сребърният медалист от европейско по борба Енгин Исмаил от клуб „Ангел войвода“ и Силвия Вангелова от карате клуб Вадо-рю. 

В класацията за най-добър отбор на годината при юношите спечели бадминтон клуб „Хасково“, който стана балкански шампион и ФК „Хасково 2009“. Ренесансът на футбола в града бе заслужено признат от журналисти и спортни деятели. След няколко години ходене по мъките, футболът се върна на Ямача и както му е обичаят, узурпира интереса на хасковлии. Нещо повече, клубът на треньора Димчо Марков е сериозен претендент за близане в професионалната Б Група, като в момента зимува втори в ЮИ В група, на само точка от водача.

Класацията бе формирана на базата на 13 анкетни карти, като в тях участваха 8 медии. Останалите 5 квоти бяха разпределени между организаторът община Хасково, Спортно училище „Стефан Караджа“ и представителят на Министерството на физическото възпитание, младежта и спорта в град Хасково.

Ето и пълните десетки:

Топ 10 при юношите и девойките:

1. Тихомир Баротев-аеробика,“Виолена“

2. Енгин Исмаил- борба

3. Силвия Вангелова- карате, Вадо-рю

4. Георги Ванчев-борба

5. Моника Христова-карате „Торнадо“

6. Даниел Николов- бадминтон,

7. Станимир Делчев-бокс

8. Димана Николова/Тихомир Баротев- „Виолена“

9. Дарина Пашова- аеробика, „Мегаспорт“

10. Васил Ривов-карате „Вадо-рю“

Топ 10 при мъжете и жените

1. Ростислав Петков-силов трибой

2. Здравко Сарафимов- силов трибой

3. Мая Иванова-щанги

4. Християн Христозов-джудо

5. Радослав Марков-джудо

6. Гюлсен Кадир-бокс

7. Диа Евтимова-тенис

8. Пейо бойчинов-бадминтон

9. Тодор Михов-борба

10. Георги Попов-ловна стрелба

Теменуга Илиева не можеше да повярва, че е призната за най-добър треньор
Замкмет Златимир Желев награждава вторият при мъжете-Здравко Сарафимов
Наградата за №1 при мъжете взе Живко Архондев, тъй като победителят Ростислав Петков не можа да дойде за церемонията
Силвия Вангелова като №3 при юношите
Енгин Исмаил-№2
Мая Иванова-3-та при мъже и жени
Станимир Бойчинов-треньорът на отбор №1 БСК "Хасково"
Халфът на ФК "Хасково" Вълчан Чанев взе приза за най-добър отбор при мъжете
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини