От х:

Днес в x:

13 села в региона на тъмно и тази вечер?

Рискът 13 села от Хасковски регион да останат на тъмно и тази нощ остава. Някои от населените места, които са без ток от вчера са Големанци, Войводово, Гълъбец, Долно Ботево, Динево, Зорница, Козлец и Кладенец. Преди час е възстановено електрозахранването в с. Маслиново.

Въпреки че вече са мобилизирани около 80 екипа на EVN, много от авариите не могат да бъдат отстранени, защото върху електропроводите има паднали дървета. В Хасковски регион има съборени и ел.стълбове.

Допълнително предизвикателство за хората от дружеството, които работят на терен, е и обледяването на стълбовете, което прави качването по тях почти невъзможно, информира пресаташето на EVN Крум Кьосев. Той уточни, че въпреки тежката ситуация, от тази сутрин насам няма нови аварии и места с прекъснат ток. В зависимост от метеорологичните условия се очаква в голяма част от  населените места подаването на електричество да бъде възстановено до края на деня. 

За справяне със ситуацията от два дни в дружеството действа постоянен "Кризисен щаб", който координира и направлява действията на аварийните групи, уточниха от пресслужбата.

Поддържа се връзка и с рамкови фирми за ангажиране на допълнителна техника и персонал при необходимост. Диспечерите на EVN Бългрия Електроразпределние са в контакт с диспечерите на Електроенергийния системен оператор и на другите две електроразпределителни компании.

От EVN уточняват, че на разположение на клиентите е денонощният телефонен център на дружеството, където те могат да сигнализират и да се информират за актуалната ситуация с електрозахранването. От дружеството предупреждават, че поради необичайната ситуация и натовареността на телефонния център е възможно свързването със сътрудник на дружеството по телефона да отнеме няколко минути.

0700 1 0007 – телефон при аварии

0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки

0700 10207 - телефон за автоматична проверка на сметка.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини