От х:

Днес в x:

Хасковската Коледа помага на три болни деца от региона

Благотворителен коледен базар бе открит днес във фоайето на областната администрация. Със събраните средства ще се подпомогнат три деца от региона, включени в „Българската Коледа“.

Базарът бе открит от областния управител Ирена Узунова, която бе и първият клиент, който си хареса сурвачка и баница и пусна банкнота в специално пригодената кутия. Благотворителният базар ще бъде днес и утре, но ако останат непродадени неща, ще отвори врати и на 27 и 28 декември, съобщиха от областната администрация, която организира инициативата.

18 училища от Хасково и региона се включиха в Коледния базар. Учениците бяха изработили многобройни украшения и играчки, бяха донесли сладкиши, пити, баници и други вкусотии, за да помогнат на болните деца.

Акцентът на кампанията тази година е към децата с неврологични заболявания и Детска церебрална парализа, затова ще бъде подпомогнато от Хасково с това заболяване, обясниха организаторите. Йордан Николов Каменов страда от тежка форма на болестта. Той е едно от децата на „Българската Коледа“ и за поредна година родителите му – Силвия и Николай Каменови са подпомогнати от дарителската кампания. Благодарение на провежданото лечение и рехабилитация, момченцето вече е проходило. Сега родителите се надяват на още едно чудо – Данчо да проговори.

Четиригодишният Никола Беев от Свиленград също разчита на милосърдие, за да бъде лекуван от тежък ревматоиден артрит. Лечението му струва 2 хиляди лева месечно. Родителите му Петра и Марин установяват заболяването, когато Никола е на година и половина и след неуспешно лечение с кортикостероиди най-после откриват ново лекарство, на което разчитат да го изведе в ремисия и да има по-нормално детство.

Четиригодишната Гюлчин Наимова от Хасково е с рядко срещано генетично заболяване. Нейните кости са лесно чупливи. Лечението и е комплексно и струва 16 хиляди лева годишно. Но най-важното за детето е да приема хормона на растежа, който не се осигурява от НЗОК. Затова „Българската Коледа“ подпомага Гюлчин и майка й Ремзие Наимова. Благодарение на милосърдието на хората, които даряват, детето има по-нормален живот.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини