От х:

Днес в x:

Яйца от кокошки на диета и тава за пияно пиле на базара в центъра на Хасково

    Разнородни изделия и продукти се предлагат на коледния базар в центъра на Хасково тази година.

    На площад „Свобода“ в дървените къщички са изложени сувенири, играчки, сладкиши, подаръци и произведения на занаятчии от Регионална занаятчийска камара Хасково, както и на гостуващи производители от страната.

    В една от къщичките има био млечни и животински продукти. Изложени  са бели яйца от кокошка. „Те са висококачествени, лично производство. Обогатени са на протеин, витамини, аминокиселини, минерали. Кокошките се отглеждат на специална диета“, каза хасковлията Райно Стоянов, който е юрист и сътрудник в адвокатска кантора. На масата му има още сладко от люти чушки, сирене, катък, кисело мляко, хумус по специална рецепта с натурални продукти: тахан, чесън, зехтин студено пресован и лимон.

    На други маси пък са изложени играчки и атракцион с плаващи изкуствени патета, с което предимно се забавляват децата. В съседство ухае на понички, палачинки, царевица. Малко по-встрани се предлагат ароматни масла, кремове и натурални масла.

    Има и тава за пияно пиле. „Само, че пилето го няма“, шегува се занаятчийката. Тя поясни, че в тавата пилето трябва да се постави право, както е по указания, овкусява се и се добавя бира.

    Въпреки изобилието от изделия, повечето от занаятчиите коментираха, че потреблението е слабо. Едни го отдават на преместването на базара в другата част на пешеходната зона. Други пък са на мнение, че населението намалява. Надяват се обаче с наближаването на Коледа да има раздвижване от клиенти. Базарът ще остане отворен до 31 декември 2023 г.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Лю
      Любовника
      1 -2
      23:25, 7 дек 2023
      Къде е Венета тази година,ако е там защо не сте е снимали
    • 2
      Ko
      Koleva
      8 0
      10:47, 8 дек 2023
      Яйца от кокошки на диета 🤣Пък тоз да си смени пласьора че и за юрист се помисли
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини