От х:

Днес в x:

Нона призира математик от Хасково за „Песента на природата“

Ученик от Хасково спечели една от най-престижните награди в националния конкурс „Обичам природата и аз участвам“.

17-годишният възпитаник на местната ПМГ „Акад. Боян Петканчин” Христо Христов, е отличен с втората награда в художествения форум, за рисунката си „Песента на природата”. Младият художник е част от школата по приложни изкуства „Колорит” към читалище "Заря". Надпреварата, от която той е с приз, е организирана от Министерството на околната среда и водите и е за втора поредна година.

В тазгодишното издание взеха участие над 2000 деца и юноши на възраст от 7 до 18 години от цялата страна. Те се представиха с общо 2 570 творби. От областите Хасково и Кърджали се състезаваха 150 творби.

Отличените творби от конкурса ще бъдат публикувани в специален сборник. В него, освен рисунката на Христо Христов, ще бъдат включени разказите „Гора” от Тонка Живкова Желева на 17 години, от математическата гимназия в Хасково и „Невероятната история на едно шише” на 10-годишната Мариета Владиславова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Кърджали.

Наградите ще бъдат връчени от министър Нона Караджова на официална церемония по време на премиерата на новия сборник „Зелени разкази 2” на МОСВ.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини