От х:

Днес в x:

„Верея“ ни излъга с реми, „Хасково“ сдаде първото място

Хасково поведе от дузпа, но впоследствие допусна изравняване

Старозагорският „Верея“ буквално излъга „Хасково“ в мача им от последният кръг на есенният дял на първенството в ЮИ В Група. Нашите държаха мача в ръцете си, но гостите измъкнаха точката след изравнително попадение в 60-тата минута за 1:1. „Хасково“ бе дръпнал в резултата в 30-тата минута, след точно изпълнена дузпа от звездата на отбора Николай Манчев. Дузпата бе безспорна – Кирчо Крумов нахлу в пеналта след двойно подаване, когато бе засечен от солидно пигментиран играч на гостите, на име Марсел Еламе. Заради балтията той си спечели допълнително оцветяване, само че в жълто, от вдигнатия наказателен картон. „Верея“ видя и червеното, от игра бе изгонен голмайсторът на тима Чергев, за удар без топка на хасковски играч. Същият този Чергев попари надеждите на домакините за победа след като реализира изравнителното попадение с точен удар с глава.

Като цяло двата отбора си разделиха по едно полувреме, като футболът бе всякакъв, но не и хубав за гледане. Малко повече емоции имаше в края, когато Хасково натисна за трите точки, но отборът с лека ръка пропиля 2 положения за гол.

Интересно обяснение за постната футболна продукция даде хасковски зрител: „Какво искате от момчетата, не виждате ли, че терена ни е крив“. В името на справедливостта, по това време Хасково водеше в резултата, а теренът ни наистина е ако не крив, то поне солидно неравен. При подобни условия, по-техничният отбор/в случая Хасково/ се мъчи като грешен дявол в организирането на играта, а по силовия тим получава предимство, защото целта му е да руши.

Хиксът свали „Хасково“ от първото място в ЮИ В група. На него се настани Ботев Гълъбово, които бяха с точка след нас, но днес имаха леката задача да бият „Гигант“ Съединение с 2:0.

Всички останали тимове от региона биха в днешните си мачове. Свиленград обезкости „Загорец“ с 3:0, Димитровград излъга Созопол с 1 на мъка, със същият резултат „Хеброс“ взе трите точки срещу „Розова Долина“ от Казанлък. В класирането Хасково е втори с 36 точки, Свиленград е 6-ти с 29, с точка повече от Димитровград, които са 7-ми. Хеброс е на 16-то място от 18 отбора с незавидния актив от само 12 точки.

Г.Христов

Жълто-черно-картон за Марсел Еламе
Заралии се хвърляха телата срещу нашите. Помогна
Единственият повод за радост бе вкараната дузпа
После-здраво мачкане на топката
Препирни и бавене на време
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини