От х:

Днес в x:

Крият контрабандни цигари в резервоарите на леки коли

снимки: Митница Свиленград

Над 20 000 къса цигари откриха в резервоарите на две леки коли митническите служители на МП Капитан Андреево.

При първият случай проверяващите селектирали “Фолксваген Пасат” за щателна митническа проверка. При претърсването на колата служителите извадили от празния бензинов резервоар на автомобила 620 кутии цигари “ASSOS slims” и “KARELIA slims”.

Автомобилът се е движил на газ, а стековете с цигари са били вкарани през отвора на резервоара. На 35 -годишният контрабандист от Кърджали е съставен акт за митническо нарушение. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при митница Свиленград.

Само преди ден приключи разследването по бързо производство по друг идентичен случай, соъбщиха от Митница Свиленград. В лек автомобил, отново “Фолксваген Пасат” и също управляван от кърджалиец, митническите служители извадили 390 кутии без бандерол. Папиросите са били укрити в резервоара на автомобила, който се е движел на газ.

Заради огромното количество безакцизни цигари, които служителите на митническото ведомство в Свиленград засичат напоследък, акциите по унищожанането чрез изгаряне на папиросите само за ноември вече са пет.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини