От х:

Днес в x:

Поп благодари на Лисков и Ангелова за хубавото бедствие в Бисер

гафът на отчето предизвикапо-скоро усмивки

Лапсус в словото на отец Атанасий, който извърши тържествен водосвет за откриването на обновената здравна служба в село Бисер, смути за миг присъстващите на церемонията и предизвика хихикане у бисерчани.

След като наръси със светена вода местните и гостите и заяви „Бог да благослови милостивите и да ни дари със здраве!“, попът се изцепи: „... и нека да благодарим на кмета на Харманли и на кметицата на Бисер за хубавото бедствие, което преживяхме през февруари!“. Макар и неволна, грешка на отчето веднага предизвика коментари и подмятания. След кратка суета, все пак церемонията продължи по програма.

Новата здравна служба, която е реновирана изцяло от националната дарителска кампания на МКБ Юнионбанк “Заедно в бедствието“, беше открита от главеният изпълнителен директор на финансовата институция Мария Илиева и кметът на община Харманли Михаил Лисков.

Ремонтът на здравната служба, която е в центъра на селото, е за 35 000 лв. Част от сумата е събрана от дарителската акция на банката, в която са се включили служители, клиенти и партньори. По сметките на кампанията са събрани 16 000 лв. Останалото финансиране е безвъзмездно от финансовата институция. С 10 000 лв., собствени средства в обновяването на здравния център се е включила и харманлийска община.

Бисерчани ще получават медицински грижи в два кабинета-стоматологичен и при джипито. В реновираната сграда се помещава и медицинската сестра на местното училище, която се грижи за профилактиката на децата.

м. Манолова

Бисерчани се радват на на обновения си здравен център
Стоматологът д-р Бакърджиева в новия си кабинет
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини