От х:

Днес в x:

4 °C

Откриха обновената за 220 000 лева детска градина в Ябълково

  Обновената детска градина в димитровградското село Ябълково бе официално открита днес. Сградата е изцяло ремонтирана за близо 220 000 лева, обясни заместник-кметът на община Димитровград Яшо Минков.

  Детска градина №1 е обновена по програма "Красива България". Над 60% от стойността - 129 000 лева са от бюджета на общината, заяви зам.-градоначалникът.

  Досега 140-годишната сграда не е била основно ремонтирана, през годините са извършвани козметични ремонти, но те не са били достатъчни.

  По проекта е подменена дограмата, врати, поставена е топлоизолация на външните стени, извършено е топлинно изолиране на покрива, както и покривното покритие от керемиди. Повишени са мерките за безопасност. Поставени са инверторни климатици. Извършени са вършени интериорни преграждания и е поставена витрина от PVC дограма, отделяща входното фоайе от коридора с цел по-ефективно отопление но входното фоайе.

  В детската градина сега се обучават 44 деца от селата Ябълково, Скобелево и Сталево. Малчуганите вече се радват на модерно и функционално обзавеждане и нови детски легла.

  Лентата на обновената сграда прерязаха Яшо Минков и директорката на гадината Антония Илиева. На тържеството присъства и бившата дългогодишна директорка Петрина Чингалова.

  "Искам да наблегна на това, че обещанията при нас се изпълняват. Не е имало програма, не е имало начинание, по което община Димитровград да не е реализирала проекти. Така че това, което правим, го правим отговорно и с мисъл за всички, и най-вече за най-малките граждани на нашата община", заяви Яшо Минков. От местната администрация поясниха, че в сградата могат да се обучават 66 и при достигане на капацитета, ще се надстрояват.

  Архиерейският наместник отец Георги Тодев отслужи благослов.

  Децата бяха подготвили богата танцово-музикална програма.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   //
   ///
   10 -18
   17:32, 24 окт 2019
   Така правят Герб,всичко просперира с тази партия! Виж коментара
  • 2
   Ди
   димитров от сот и жп
   6 -5
   20:48, 24 окт 2019
   яшо,стари другари сме,издействай ми мойта и на жена ми фирмата да монтира сот.
  • 3
   Дг
   Дград
   8 -3
   11:21, 25 окт 2019
   Много пари изсипа Иво Димов за тези избори. Но не забравяме що пари изкрадоха през годините. При Стефан беше по-добре!
  • 4
   Аб
   абв
   1 0
   17:25, 27 окт 2019
   А деца дали ще има ? Едва ли ще има повече от 15-20 деца .

  Още новини

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  29 ное 2020
  Последни новини