От х:

Днес в x:

15 °C

Откриха обновената за 220 000 лева детска градина в Ябълково

  Обновената детска градина в димитровградското село Ябълково бе официално открита днес. Сградата е изцяло ремонтирана за близо 220 000 лева, обясни заместник-кметът на община Димитровград Яшо Минков.

  Детска градина №1 е обновена по програма "Красива България". Над 60% от стойността - 129 000 лева са от бюджета на общината, заяви зам.-градоначалникът.

  Досега 140-годишната сграда не е била основно ремонтирана, през годините са извършвани козметични ремонти, но те не са били достатъчни.

  По проекта е подменена дограмата, врати, поставена е топлоизолация на външните стени, извършено е топлинно изолиране на покрива, както и покривното покритие от керемиди. Повишени са мерките за безопасност. Поставени са инверторни климатици. Извършени са вършени интериорни преграждания и е поставена витрина от PVC дограма, отделяща входното фоайе от коридора с цел по-ефективно отопление но входното фоайе.

  В детската градина сега се обучават 44 деца от селата Ябълково, Скобелево и Сталево. Малчуганите вече се радват на модерно и функционално обзавеждане и нови детски легла.

  Лентата на обновената сграда прерязаха Яшо Минков и директорката на гадината Антония Илиева. На тържеството присъства и бившата дългогодишна директорка Петрина Чингалова.

  "Искам да наблегна на това, че обещанията при нас се изпълняват. Не е имало програма, не е имало начинание, по което община Димитровград да не е реализирала проекти. Така че това, което правим, го правим отговорно и с мисъл за всички, и най-вече за най-малките граждани на нашата община", заяви Яшо Минков. От местната администрация поясниха, че в сградата могат да се обучават 66 и при достигане на капацитета, ще се надстрояват.

  Архиерейският наместник отец Георги Тодев отслужи благослов.

  Децата бяха подготвили богата танцово-музикална програма.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   //
   ///
   10 -18
   17:32, 24 окт 2019
   Така правят Герб,всичко просперира с тази партия! Виж коментара
  • 2
   Ди
   димитров от сот и жп
   6 -5
   20:48, 24 окт 2019
   яшо,стари другари сме,издействай ми мойта и на жена ми фирмата да монтира сот.
  • 3
   Дг
   Дград
   8 -3
   11:21, 25 окт 2019
   Много пари изсипа Иво Димов за тези избори. Но не забравяме що пари изкрадоха през годините. При Стефан беше по-добре!
  • 4
   Аб
   абв
   1 0
   17:25, 27 окт 2019
   А деца дали ще има ? Едва ли ще има повече от 15-20 деца .

  Още новини

  Хороскоп за 03.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
  03 апр 2020
  Последни новини