От х:

Днес в x:

6 °C

Откриха обновената за 220 000 лева детска градина в Ябълково

  Обновената детска градина в димитровградското село Ябълково бе официално открита днес. Сградата е изцяло ремонтирана за близо 220 000 лева, обясни заместник-кметът на община Димитровград Яшо Минков.

  Детска градина №1 е обновена по програма "Красива България". Над 60% от стойността - 129 000 лева са от бюджета на общината, заяви зам.-градоначалникът.

  Досега 140-годишната сграда не е била основно ремонтирана, през годините са извършвани козметични ремонти, но те не са били достатъчни.

  По проекта е подменена дограмата, врати, поставена е топлоизолация на външните стени, извършено е топлинно изолиране на покрива, както и покривното покритие от керемиди. Повишени са мерките за безопасност. Поставени са инверторни климатици. Извършени са вършени интериорни преграждания и е поставена витрина от PVC дограма, отделяща входното фоайе от коридора с цел по-ефективно отопление но входното фоайе.

  В детската градина сега се обучават 44 деца от селата Ябълково, Скобелево и Сталево. Малчуганите вече се радват на модерно и функционално обзавеждане и нови детски легла.

  Лентата на обновената сграда прерязаха Яшо Минков и директорката на гадината Антония Илиева. На тържеството присъства и бившата дългогодишна директорка Петрина Чингалова.

  "Искам да наблегна на това, че обещанията при нас се изпълняват. Не е имало програма, не е имало начинание, по което община Димитровград да не е реализирала проекти. Така че това, което правим, го правим отговорно и с мисъл за всички, и най-вече за най-малките граждани на нашата община", заяви Яшо Минков. От местната администрация поясниха, че в сградата могат да се обучават 66 и при достигане на капацитета, ще се надстрояват.

  Архиерейският наместник отец Георги Тодев отслужи благослов.

  Децата бяха подготвили богата танцово-музикална програма.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   //
   ///
   10 -18
   17:32, 24 окт 2019
   Така правят Герб,всичко просперира с тази партия! Виж коментара
  • 2
   Ди
   димитров от сот и жп
   6 -5
   20:48, 24 окт 2019
   яшо,стари другари сме,издействай ми мойта и на жена ми фирмата да монтира сот.
  • 3
   Дг
   Дград
   8 -3
   11:21, 25 окт 2019
   Много пари изсипа Иво Димов за тези избори. Но не забравяме що пари изкрадоха през годините. При Стефан беше по-добре!
  • 4
   Аб
   абв
   1 0
   17:25, 27 окт 2019
   А деца дали ще има ? Едва ли ще има повече от 15-20 деца .

  Още новини

  Хороскоп за 17.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще вложите повече старание в работата си, взаимоотношенията ще ви подтикнат към размисъл и за други предстоящи събития. Здравословни неразположения и хронични страдания са измежду препятствията пред вас днес, но ще имате сили да ги преодолеете. Финансови сделки и удовлетворяващи ви споразумения.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионални срещи или други делови начинания ще заемат голяма част от времето ви днес. С участието си в съвместен проект с колеги ще дадете простор на творческата си мисъл и активни действия. Други ще се включат в подготовка на мероприятие от обществен характер.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Чудесно е, че сте ентусиазирани, но не действайте импулсивно, особено когато става дума за средства. Очакваните парични приходи няма да закъснеят и тревогите ви са неоснователни. Добра идея е да заделяте малко за непредвидени случаи. Въпреки, че съдбата е благосклонна към вас и няма да ви липсват в очертаващите се месеци.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще вземете решения, които ще се окажат важни за бъдещите ви действия. Развитията са на етап, който ще продължи, в зависимост от това, на кое ще дадете предпочитание. Като разумни хора, преди да пристъпите към конкретни действия, ще си дадете сметка за плюсовете и минусите, за да избегнете загубите.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В никакъв случай не се поддавайте на провокации днес, не позволявайте чужди недобри намерения да ви отклонят от поетата посока. Отнасяте се към близките си с разбиране и готовност да им помогнете, ако имат нужда, и те ви отвръщат със същото.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С повече ще се зарадвате, ако намерите най-прекия път към сърцето на човек, който не ви е безразличен. Може да бъде и колега. Работете в екип и дайте воля на желанието си всички да бъдат добре. Важно е, защото ще повишите тонуса и ще подобрите атмосферата, като я направите ведра и градивна.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вашата роля днес се състои в това да създавате баланс там, където е необходимо. Независимо дали става дума за емоции или професионални стремежи, вие сте тези които са в състояние да неутрализират излишните енергии. Възможно е вечерта да сте твърде уморени за забавления, затова прекарайте времето си сред спокойна обстановка далеч от шумни места.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес не действайте прибързано, особено ако се касае за делови решения. Наложителни са промени в плановете ви, тъй като се нагърбвате с изпълнението на прекалено много неща. Не се колебайте да посветите вечерта си на приятни занимания, които ще ви отморят. Роднините ще се отзоват на вашите нужди и с готовност ще ви подкрепят.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заложете на индивидуалните начинания днес и можете да разчитате на впечатляващи успехи. Работата в екип не би ви спорила и би ограничила сериозно възможността ви за бързи и находчиви действия. Нервите ви ще бъдат подложени на изпитание от ваш близък и като че ли най-доброто решение е да не взимате присърце проблемите му и да го оставите сам да поеме отговорност.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес попадате на възможност, която наистина не е за изпускане. Опитвате се да привлечете някого на своя страна, но това няма да се окаже нужно – той сам ще ви потърси съвсем скоро. Близък приятел ще има нужда от съвета ви относно нещо, което ви е добре познато. Опитайте се да му бъдете максимално полезни. Подобрявате отношенията си с любимия човек.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Забелязвате много неща, които сте пренебрегвали до този момент. Постарайте се да се споразумеете с човек от обкръжението си за нещо, което касае и двама ви. Ще успеете само, ако подходите търпеливо и имате достатъчно желание за компромис. Бъдете внимателни с интимния си партньор. Директността ви може да го нарани.
  17 фев 2020
  Последни новини