От х:

Днес в x:

23 °C

Откриха обновената за 220 000 лева детска градина в Ябълково

  Обновената детска градина в димитровградското село Ябълково бе официално открита днес. Сградата е изцяло ремонтирана за близо 220 000 лева, обясни заместник-кметът на община Димитровград Яшо Минков.

  Детска градина №1 е обновена по програма "Красива България". Над 60% от стойността - 129 000 лева са от бюджета на общината, заяви зам.-градоначалникът.

  Досега 140-годишната сграда не е била основно ремонтирана, през годините са извършвани козметични ремонти, но те не са били достатъчни.

  По проекта е подменена дограмата, врати, поставена е топлоизолация на външните стени, извършено е топлинно изолиране на покрива, както и покривното покритие от керемиди. Повишени са мерките за безопасност. Поставени са инверторни климатици. Извършени са вършени интериорни преграждания и е поставена витрина от PVC дограма, отделяща входното фоайе от коридора с цел по-ефективно отопление но входното фоайе.

  В детската градина сега се обучават 44 деца от селата Ябълково, Скобелево и Сталево. Малчуганите вече се радват на модерно и функционално обзавеждане и нови детски легла.

  Лентата на обновената сграда прерязаха Яшо Минков и директорката на гадината Антония Илиева. На тържеството присъства и бившата дългогодишна директорка Петрина Чингалова.

  "Искам да наблегна на това, че обещанията при нас се изпълняват. Не е имало програма, не е имало начинание, по което община Димитровград да не е реализирала проекти. Така че това, което правим, го правим отговорно и с мисъл за всички, и най-вече за най-малките граждани на нашата община", заяви Яшо Минков. От местната администрация поясниха, че в сградата могат да се обучават 66 и при достигане на капацитета, ще се надстрояват.

  Архиерейският наместник отец Георги Тодев отслужи благослов.

  Децата бяха подготвили богата танцово-музикална програма.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   //
   ///
   10 -18
   17:32, 24 окт 2019
   Така правят Герб,всичко просперира с тази партия! Виж коментара
  • 2
   Ди
   димитров от сот и жп
   6 -5
   20:48, 24 окт 2019
   яшо,стари другари сме,издействай ми мойта и на жена ми фирмата да монтира сот.
  • 3
   Дг
   Дград
   8 -3
   11:21, 25 окт 2019
   Много пари изсипа Иво Димов за тези избори. Но не забравяме що пари изкрадоха през годините. При Стефан беше по-добре!
  • 4
   Аб
   абв
   1 0
   17:25, 27 окт 2019
   А деца дали ще има ? Едва ли ще има повече от 15-20 деца .

  Още новини

  Последни новини