От х:

Днес в x:

Вадят 2200 незаконни цигари от ауспуха на хасковска кола

660 000 къса или 33 000 кутии цигари и близо 70 кг. тютюн са иззели митническите служители от Териториална Дирекция „Южна морска“ и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ при проверки на Пункта „Капитан Андреево“от 1-ви до 20-и октомври.

Установени са 205 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки цигари и тютюн за пушене през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

786 кутии контрабандни цигари, без български акцизен бандерол, са иззети от митническите служители на МП Капитан Андреево при щателни проверки на 15 и 21 октомври.

Тютюневите изделия са открити в естествените кухини на шофьорските кабини на три товарни автомобила с турска регистрация. Шофьорите на камионите са турски граждани, товарът -предназначен за Великобритания и Франция.

В единия от камионите, освен скритите на различни места в шофьорската кабина цигари, митническите служители откриват и 27 кг нарязан тютюн за пушене.

Контрабандна е иззета и при проверка на 14 октомври. Нелегалния товар е открит в хасковски Citroen Xsara Picasso.

Проверяващите намерили контрабандните цигари в специално пригоден тайник в ауспуха на автомобила. Извадени от там са

2200 къса цигари, без български акцизен бандерол.

На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани и административнонаказателни производства.

По последни  данни на проучването  „Инициативата срещу незаконната търговия“, което се провежда на всеки три месеца,  през второто тримесечие на годината  има рекордно ниско потребление на цигари без български бандерол у нас.

Haskovo.net
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иван .к
    9 0
    22:22, 24 окт 2019
    Полицията в хасково да мине по нощтните клубове за кокаина и казината на елинор цяло лято охраната продава наркотици защто няма разработки и лухви дават явно трябва да пишеме до софия

Още новини

Последни новини