От х:

Днес в x:

Освободиха 4-мата цигарени контрабандисти, утре пак в съда

Кирил Мараджиев (вляво) в съда. До него е Братан Братанов

Четиримата участници в канала за контрабандни цигари, разбит в края на миналата седмица, ще прекарат тази нощ на свобода. Днес окръжната прокуратура поиска за тях постоянна мярка „задържане под стража“. Делото бе насрочено за 17 часа, но адвокатите им настояха за повече време, за да се запознаят с материалите от досъдебното производство, събрани в 14 папки.

Държавното обвинение поиска за бъдат оставени за постоянно зад решетките бившият шеф на митницата в Свиленград Кирил Мараджиев, Стефан Стефанов, според обвинението – шофьор на боса Туран Йозкалъч, както и Братан Братанов и Стоян Семенов. Искането на прокуратурата е било внесено днес 11 минути преди 14 часа, когато изтичаше 72-часовото задържане на Семенов и Стефанов. Те дойдоха в съдебната зала без белезници. Другите двама – Кирил Мараджиев и Братан Братанов, пристигнаха конвоирани от съдебната полиция.

Съдията Анна Петкова уважи искането на защитниците да се запознаят с материалите, като допълни, че самата тя също не е разполагала с достатъчно време. Поради това отложи делото и го насрочи за 10 часа утре.

Тъй като междувременно изтича 72-часовият срок за задържане и на останалите двама, те също ще бъдат освободени от ареста. Съдията ги предупреди утре да бъдат в залата, тъй като липсата им би се изтълкувала като допълнителен аргумент на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Тодор Кръшков

Стефан Стефанов (вляво) и Стоян Семенов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини