От х:

Днес в x:

Чужденците сочат полицаите за по-корумпирани от граничарите

Полицаите, които контролират по Закона за движение по пътищата, са по-корумпирани от проверяващите по паспортно-визов контрол служители на Главна дирекция „Гранична полиция“. Това сочат данните от попълнените анкетни карти от чужденци, пътуващи у нас.

Акциите са проведени съвместно от служители на Дирекция „Инспекторат”, ГД „Гранична полиция” и ГД”Национална полиция” в районите след ГКПП, по основните пътни артерии, свързващи пунктовете и по пътната мрежа на територията на областите Хасково, Пловдив, Пазарджик, София и София-град. Акцията е проведена по време на активния летен сезон -от 1 юли до 30 септември.

21 са посочените нарушения за периода. 3 са свързани със служители на ГДГП, осъществяващи паспортно-визов контрол, 18 са за полицаи, изпълнявали контрол по ЗДвП.

За сравнение, през същия период на проверки през миналата година сигналите са били 41 /съответно 6 за гранични полицаи и 35 за служители, осъществявали пътен контрол и патрулно-постова дейност/.

Направените изводи след проучването сочат, че постъпилите сигнали с данни за корупция или неправомерни действия при пътния контрол са намалели с 49 % .

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини