От х:

Днес в x:

Влак смаза училищен рейс, 50 деца загинаха

Зверска катастрофа в Египет взе невинни жертви. Най-малко 50 деца загинаха, след като влак се вряза в училищен автобус, съобщи ИТАР-ТАСС.

 Зловещият инцидент се е случил в южната провинция Асют. Трагедията е станала около 9 часа българско време. Влак по маршрута Кайро – Асеан се е врязъл в училищен автобус на железопътен прелез край град Манфалут. Автобусът е превозвал 60 деца на екскурзия на възраст между 4 и 6 години, организирана от тяхната детска градина. Той бе блъснат на железопътен прелез в Манфалут на 356 километра южно от Кайро, съобщи местната полиция."Казаха ни, че бариерите са били отворени, когато автобусът прекосил релсите и влакът се сблъскал с него", каза д-р Мохамед Самир пред Ройтерс, позовавайки се на показания на свидетели.Свидетел заяви, че влакът е бутал автобуса по релсите в продължение на почти километър. Сломени семейства търсят останките на своите близки по релсите, съобщава Асошиейтед прес.Книги, ученически чанти и чорапи на децата бяха осеяни по релсите близо до смазания автобус. Родители на изчезналите ридаят в отчаян опит да разпознаят вещите на своите деца. Според репортер на Асошиейтед прес много от останките са неузнаваеми.Ами Ибрахим, майка на три деца, плаче отчаяно: "Моите деца не се нахраниха, преди да тръгнат".

Мъж, открил част от детско телце, крещеше: "Само Бог може да помогне!"

Египетският министър на транспорта Рашад ал Метини и директорът на Управлението на железопътния транспорт подадоха оставките си на президента Мохамед Морси заради инцидента.Президентът Морси нареди на премиера, на министрите на отбраната и на здравеопазването и на губернатора на провинция Асют да окажат всякаква помощ на семействата на жертвите, посочва египетската агенция МЕНА.Пътищата и железопътни линии в Египет имат лоша репутация по отношение на безопасността. Около 8000 души загиват в автомобилни катастрофи всяка година в страната. Най-голямата катастрофа на железопътния транспорт е от февруари 2002 г., когато 363 души загинаха, след като влак се запали в южната част на Египет.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини