От х:

Днес в x:

Влак помете БМВ на неохраняем ЖП прелез

Влакът удря заседналото на прелеза БМВ

Товарен влак е ударил заседнало БМВ на неохраняем ЖП прелез в Симеоновград. Влакът се врязал в колата от дясната и страна и я влачил в продължение на няколко метра, преди да успее да спре. Само изключително ниската скорост на релсовото ППС е спестило жертви и тежки поражения върху возилото. То бе с изкъртена дясна врата и леко огънато купе. Шофьорът и Иван Ванчев успял да напусне возилото при вида на приближаващия се влак. Заседнал, защото колата му угаснала. Пробвал да запали пак и отново не успял. При вида на приближаващия се влак, съвсем изгубил присъствие на духа. След нов провал със стартера, си плюл на петите и се отдалечил навреме.

Пристигналата светкавично пожарна изтеглила БМВ-то и разчистила линията. Движението по релсовия път било възстановено за минути. Стресираният шофьор се успокояваше в своя хранителен магазин, който въртял в центъра на града. Колата бе оставена в стопански двор близо до мястото на инцидента.

Проблемът на този прелез е че е неохраняем, необозначен и неосветен, изригнаха симеоновградчани живеещи в близките къщи. Шофьори пък потвърдиха, че всеки път приближават със страх мястото. Нямат почти никаква видимост към идващия влак, нямат светофари или бариери, които да предупреждават за това. Единствената им защита е влаковете да спазват ограничението в района на прелеза от 15 км/час. Прелезът не е осветен през нощта. Едната от уличните лампи над него е счупена, другата изглежда цяла, но не свети.

В Симеоновград са особено чувствителни на тема прелези. В града още помнят голямата катастрофа през 1979-та година, на прелеза в края на града по посока Гълъбово. Тогава там засяда автобус, който е разполовен от идващ влак. Загинали десетки.

Г.Христов

Щетите обаче са изненадващо малки-заради ниската скорост на композицията

Амортизиран стоп, предупреждава шофьорите да спрат и осигурят предимство
Преминаващите автомобили могат да видят приближаващия се влак единствено като стъпят на релсите
Според симеоновградчани е престъпление прелезът да е необезопасен
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини