От х:

Днес в x:

Майка дави бебето си, твърди че го родила мъртво

Кръстина помни, че родила детето си сама, но не помни дали е било живо

29-годишната Кръстина Димитрова от Харманли, вероятно е удавила новороденото си бебе в късния следобед на 12-ти ноември, понеделник. Тогава жената родила сама в тоалетната на обитаваната от нея квартира на улица „Георги Жечев“ в Харманли. Пред полицията заявила, че детето живяло само няколко минути преди да умре. Пред лекарите пък дала обяснения от които те заключили, че детето се родило мъртво. Аутопсията обаче е категорична- бебето е било износено нормално, живородено и е живяло минимум 2 часа след раждането си. Починало от удавяне.

Кръстина не пожела да хвърли светлина върху трагедията от първо лице. Призна, че в къщи била сама, родила и сама. Не се обадила на лекарите защото изпаднала в паника. На въпроса било ли е живо детето при раждането, поклати глава, но не каза нищо. После отказа да говори повече. Лекарите които я приемат в харманлийското АГО обаче не виждат изпаднала в истерия жена. Дежурният лекар д-р Димитър Щилянов я описва като контактна и в напълно нормално състояние, като за току що родила жена. 

До намесата на медиците се стигнало след като хазайката на Кръстина видяла завитото в чувал трупче на бебето. Потресената жена подава сигнал в полицията. Пристига и линейка. Спешните констатират, че детето е мъртво и карат родилката с кръвотечение в АГО Харманли. 

По информация от полицията, Кръстина Николова е от исперихското село Китанчево. Пред репортери обаче жената обяви, че е от Пазарджик. Или че поне оттам е заживяла с настоящият си партньор. Той е тираджия и в момента отсъства от града. 

По източници на Haskovo.net жената е имала три деца. Съдбата на първото е неизвестна. Второто дете е било оставено в социален дом. Съдбата на третото свърши преди да е започнала - в деня на раждането му, в тоалетната на жилището на собствената му майка.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини